PSG: bejelentkezett Mbappéért a Barca? A katalán klub tagad – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 12:34
null
Továbbra is a Real Madrid a legfőbb esélyes a Kylian Mbappé megszerzéséért folyó harcban (Fotó: AFP)
Csütörtök este arról számolt be a L’Équipe című francia sportnapilap, annak is az egyik legmegbízhatóbb újságírója, José Barroso, hogy a Real Madrid után az FC Barcelona is bejelentkezett Kylian Mbappéért, a Paris Saint-Germain sztárlabdarúgójáért.

 

Sokan már hetek óta kész tényként kezelik – nem alaptalanul –, hogy Kylian Mbappé a párizsi szerződése lejártával nyáron a Real Madridhoz igazol át, a csütörtök este napvilágot látott hírek alapján azonban egyelőre nem érdemes mérget venni arra, hogy a 23 éves támadó a spanyol fővárosban köt ki.

A L'Équipe úgy tudja, Mbappéért az FC Barcelona is bejelentkezett. A kiszivárgott információk szerint a világbajnok labdarúgó nem zárná be a kaput a katalán klub előtt, szívesen meghallgatná a Barca ajánlatát, s legfőképpen az érdekelné, hogy Joan Laportáék sportszakmailag milyen terveket vázolnának fel neki.

A Sport pénteki címlapja
A Sport pénteki címlapja

Kérdés, hogy lehet-e hinni az értesüléseknek… Noha a hírről beszámoló José Barroso a francia sportnapilap egyik legmegbízhatóbb újságírója, és jó kapcsolatot ápol a futballista környezetével, egymástól független barcelonai források péntek délelőtt cáfolták, hogy a katalán klub fontolgatná Mbappé szerződtetését, sőt, a Barca vezetőségét állítólag kifejezetten zavarja, hogy felhasználják a klub nevét arra, hogy még tovább srófolják a játékos ázsióját.

A barcelonai sajtóban az utóbbi hetekben megjelent információk szerint Laportáék első számú nyári kiszemeltje továbbra is Erling Haaland, de ha a Borussia Dortmund norvég csatárának szerződtetése anyagi okok miatt nem lenne lehetséges, akkor Robert Lewandowski (Bayern München) vagy Mohamed Szalah (Liverpool) felé fordulna a vezetőség figyelme – utóbbi két futballistának 2023 nyarán fut ki a megállapodása jelenlegi együttesénél, és állítólag mind a ketten nyitottak lennének a váltásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik