Villa: Csak a három pont elfogadható Párizsban

Vágólapra másolva!
2013.03.23. 15:29
null
Ez a labda elment, mint ahogy két pont is – gondolhatta David Villa (jobbra) (Fotó: Reuters)
Spanyolország és Portugália labdarúgó-válogatottja is csalódást keltő döntetlent ért el a pénteki vb-selejtezőkön, és érthetően mindkét ibériai csapatnál javítani akarnak. A spanyolok ezt a franciák elleni csoportrangadón tehetik meg kedden Párizsban, ahol David Villa szerint csak a győzelem lesz tőlük elfogadható. Frank Lampard góllal vette ki a részét az angolok San Marino felett aratott 8–0-s sikeréből, amivel újabb mérföldkőhöz érkezett. A szerb válogatott a horvátországi vereségével reménytelen helyzetbe került, Szinisa Mihajlovics azonban folytatni szeretné a szövetségi kapitányi munkáját.

„Nem számítottunk arra, hogy pontokat veszítünk Finnország ellen, nagyon rossz eredmény ez számunkra. Nehéz felfogni a történteket, de tovább kell lépnünk, hiszen ez nem változtat a céljainkon: nyerni megyünk Párizsba a jövő héten” – nyilatkozta Villa péntek este.

 

Mint ismert, a spanyolok Gijónban 1–1-es döntetlent játszottak Finnország ellen, így visszacsúsztak csoportjuk második helyére, Franciaország mögé. Kedden a franciák a spanyolokat fogadják. Az ősszel Madridban 1–1-es döntetlent játszott egymással a csoport két favoritja.

„Innentől már csak a három pont elfogadható, össze kell szednünk magunkat, és bizonyítanunk kell Franciaország ellen” – zárta nyilatkozatát Villa.

A spanyolok az I-csoport második helyén, kétpontos hátrányból várják a franciák ellen kedden 21 órakor kezdődő vb-selejtezőt.

Szintén csak egy pontot szerzett a másik ibériai válogatott, a portugál, amely azonban ennek is örülhetett, mivel 3–1-es hátrányból állt fel Izraelben, az egyenlítő gólt pedig mindössze a 93. percben szerezte.

„Nem csupán a védekezésünkkel volt probléma – mentegetőzött a portugálok védője, Pepe az abola.pt-nek nyilatkozva. – Túl sok helyet hagytunk a középső területek és a szélek között. Tanulnunk kell ebből, hogy a következő mérkőzésen már ne kövessünk el ilyen hibákat. Nyerni akartunk, amire lett is volna lehetőségünk, de a legfontosabb, hogy még mindig versenyben vagyunk.”

Sokan valóságos háborúra számítottak a horvát–szerb meccsen, ám végül viszonylagos nyugalomban ért véget a délszláv csata. Ez annak is köszönhető, hogy a horvátok egyértelműen jobbak voltak, az újfent gyenge játékot produkáló szerbek szövetségi kapitányának, Szinisa Mihajlovicsnak azonban esze ágában sincs lemondani.

„Tudom, hogy a labdarúgásban az eredmény a legfontosabb, és bár a tabellára nézve nem lehetünk elégedettek, azért van minek örülnünk – mondta Mihajlovics. – Amikor kineveztek szövetségi kapitánynak, a fiatalítás volt a cél, és én bízom ezekben a játékosokban, ellentétben a közvéleménnyel és a sajtó képviselőivel. Sajnálom a vereséget, de továbbra is keményen kell dolgoznunk, kedden már egy másik mérkőzés vár ránk.”

Szerbia öt találkozó után négy ponttal a negyedik helyet foglalja el az A-csoportban, kilenc ponttal lemaradva az első, illetve második helyen álló Belgium és Horvátország mögött, így gyakorlatilag lemondhat a brazíliai vb-ről.

Anglia 1987 óta először szerzett nyolc gólt egy mérkőzésen, és San Marino idegenbeli kiütéséből Frank Lampard is góllal vette ki a részét. A Chelsea legendája 28. alkalommal talált be a nemzeti csapat színeiben, ezzel a legeredményesebb középpályás lett hazája válogatottjának történetében, lehagyva a 27 gólos David Plattet.

„Remek érzés a legeredményesebb angol középpályásnak lenni, nagyon büszke vagyok erre. Egész pályafutásom során igyekeztem minél több gólt szerezni, nagyszerű, hogy olyan nagyságok szintjére értem, mint Bryan Robson vagy David Platt. Most már előttük járok, de az is büszkeséggel töltött el – mint mindig –, hogy én viselhettem a csapatkapitányi karszalagot. Stevie kedden visszatér, így akkor már az ő karján lesz, ám nagyon elégedett vagyok a ma nyújtott teljesítményemmel” – nyilatkozta Lampard, arra utalva, hogy a San Marinóban pihentetett Steven Gerrard a Montenegró elleni sorsdöntő keddi idegenbeli selejtezőn már újra ott lesz a háromoroszlánosok között.

ITT TALÁLJA AZ ÖSSZES PÉNTEKI EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ EREDMÉNYÉT, A CSOPORTÁLLÁSOKKAL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik