Labdarúgás: Olaszország támadásra született - Prandelli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.19. 19:11
A mostani olasz labdarúgó-válogatott támadásra született – így látja legalábbis szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli.

Az olasz válogatott sorozatban négy döntetlennel zárta a 2013-as évet, hétfőn Nigériával játszott élvezetes 2–2-es remit. A squadra azzurrát – már csak megszokásból is – gyakran vádolják túl defenzív játékkal, Prandelli szerint azonban jelenlegi csapatára ez egyáltalán nem igaz.

„Továbbra is minőségi játékot kell nyújtanunk a középpályán, de ez az Olaszország támadásra született – nyilatkozta az olasz válogatott szövetségi kapitánya az ANSA hírügynökségnek. – Ha nem ennek megfelelően játszunk, akkor olyanok vagyunk, mint bármely másik csapat. A világbajnokságon egy olyan gárdát szeretnék látni, amely a végsőkig felvállalja a kockázatot, és nem áll vissza őrizni a soványka előnyét."

Prandelli a közösségi média (például a Twitter) használatát nem engedélyezi a játékosainak a vb-n, ezt leszámítva viszont igyekszik egészséges légkört kialakítani az olasz válogatott körül.

„A Konföderációs Kupán Brazíliában a családtagoknak, gyerekeknek szabad bejárást biztosítottunk a szállodánkba, ami kedvező fogadtatásra talált – folytatta a szakember. – Beszélek majd erről a játékosokkal, és elmondom nekik, milyen hozzáállást várok el. Végül is ők azok, akiknek nyugalomra van szükségük. Ha a családjuk a közelükben van, az segíthet oldani a feszültséget. Logisztikai szempontból nem lesz egyszerű ez a világbajnokság, a kilencvennégyes egyesült államokbeli tornára hasonlít majd, így kikérem Arrigo Sacchi tanácsát."

Az 1994-es vb-n az olaszok ezüstéremig jutottak Arrigo Sacchi irányításával, így tanácsai tényleg sokat érhetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik