Felkészülés: Anglia óriási fejlődésen ment keresztül – Löw

Vágólapra másolva!
2016.03.26. 10:23
A német labdarúgó-válogatott szombat este felkészülési mérkőzést játszik Angliával. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya Jamie Vardyt és Roy Hodgsont méltatta.

„Jamie Vardy lenyűgöző játékos, remekül teljesít a szezonban, beszéltünk róla a csapattal és kielemeztük a játékát – mondta Joachim Löw a német–angol meccs előtti sajtótájékoztatón. – Vardy olyan típusú labdarúgó, aki folyamatosan a kaput akarja támadni és keresi a réseket a védelmen. Mindig a védők mögé próbál kerülni, ez az egyik legnagyobb erőssége.”Joachim Löw a német–angol meccs előtti sajtótájékoztatón. – Vardy olyan típusú labdarúgó, aki folyamatosan a kaput akarja támadni és keresi a réseket a védelmen. Mindig a védők mögé próbál kerülni, ez az egyik legnagyobb erőssége.”

De Löw szerint nemcsak Vardy jelent fenyegetést a német védelemre. „Elképzelhető, hogy Harry Kane is pályára lép, nem tudom, játszottak-e már valaha együtt, de abban biztos vagyok, hogy veszélyt jelenthetnek a védelmünkre. Jócskán befolyásolhatja a mérkőzést az, ha Vardy és Kane is a kezdőben kap helyet.”

Vardy leicesteri klubtársa, Robert Huth csaknem hét év után játszhat újra a Nationalelfben. „Nagyon örülök, hogy Robert Huth jól futballozik a Premier League-ben, mindig megfelelően teljesített a válogatottban is. Bármi történjen a védelemben, rá mindig számíthatok. Sok tehetséges védő áll a rendelkezésünkre, ő is köztük van. Tehetséges labdarúgó, örülnék, ha megnyerné a Premier League-et.”

Az Európa-bajnokság közeledtével várhatóan Löw és Roy Hodgson – a „háromoroszlánosok” kapitánya – is a különböző taktikai elemek tesztelésére teszi majd a hangsúlyt. „Roy Hodgson remek munkát végzett, Anglia óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben – folytatta Löw. – Egy ideje már ismerem őt, csapatai mindig felkészültek, nehéz mérkőzésre számítok, mert veszélyes kontratámadásokat vezetnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik