Vb 2022: Messi szerint Brazília és Franciaország a két nagy esélyes

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.10.17. 13:36
null
Lionel Messi nem tartja győzelemre esélyesnek Argentínát Katarban (Fotó: Getty Images)
Argentína a 2021-es Copa América címvédője, Lionel Messiéket 2019 óta senki sem győzte le, veretlenségük 35 mérkőzés óta tart. A PSG csatára ettől függetlenül nem tartja válogatottját a 2022-es labdarúgó-világbajnokság esélyesének, szerinte Brazília és Franciaország a két legnagyobb favorit Katarban.

 

Argentína 35 mérkőzés óta veretlen – 26 győzelmet és 9 döntetlent tudhat maga mögött –, a sorozat közben megnyerte a 2021-es Copa Américát, a Finalissimát (a Copa América-győztes és az Európa-bajnok mérkőzése) és a dél-amerikai zónában második helyen jutott ki a Katarban rendezendő téli világbajnokságra. Argentína közel van az olaszok világrekordot jelentő, 37 mérkőzéses veretlenségi szériájához, de hiába nem talált legyőzőre 2019. július másodika óta, a csapat hétszeres aranylabdás sztárja, Lionel Messi szerint nincsenek a vb legnagyobb esélyesei között.

A válogatottban eddig 151 mérkőzésen 76 gólig jutó klasszis a DirecTV-nek adott interjúban így fogalmazott: „Ami az esélyeket illeti, vannak nagy csapatok, mint Brazília, Németország, Franciaország, Anglia, Spanyolország és biztosan ki is hagytam néhányat. De ha egyet vagy kettőt kell kiválasztanom, akkor most úgy gondolom, hogy Brazília és Franciaország a két nagy esélyes a világbajnoki győzelemre.”

A PSG csatára tehát azt a két válogatottat tartja a legesélyesebbnek, amelyekben összesen öt csapattársa játszik: Neymar és Marquinhos Brazíliát, míg Kylian Mbappé, Presnel Kimpembe és Nordi Mukiele Franciaországot erősíti.

Argentína a katari vb-n Szaúd-Arábiával, Mexikóval és Lengyelországgal találkozik a C-csoportban. Érdekesség, hogy Messi a 2018-as oroszországi világbajnokságon sem tartotta a végső győzelemre esélyesnek hazáját.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
A C-CSOPORT PROGRAMJA
November 22., 11.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Argentína–Szaúd-Arábia x–x
November 22., 17.00
Doha,
974 Stadion
Mexikó–Lengyelország x–x
November 26., 14.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Lengyelország–Szaúd-Arábia x–x
November 26., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Argentína–Mexikó x–x
November 30., 20.00
Doha,
974 Stadion
Lengyelország–Argentína x–x
November 30., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Szaúd-Arábia–Mexikó x–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik