Vb 2022: az egykori angol sztárbíró elemezte Saka és Kane esetét

Vágólapra másolva!
2022.12.11. 14:24
null
Upamecano belépőjét nem látták szabálytalannak (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Franciaország a katari labdarúgó-világbajnokság egyik legjobb mérkőzésén 2–1-re legyőzte Angliát a negyeddöntőben, így bejutott az elődöntőbe, ahol Marokkó lesz az ellenfele. A franciák első gólja furcsa körülmények között született, s könnyen lehet, hogy Bukayo Sakával szemben szabálytalanság történt. Szintén kérdés, hogy Harry Kane esésénél vajon elmaradt-e egy büntető Angliának. A két esetet az egykori angol sztárbíró, Mark Clattenburg elemezte – írja a Daily Mail.

A KÉT JELENET LÁTHATÓ A VIDEÓBAN


A franciák első találata kapcsán Mark Clattenburg úgy fogalmazott, az ismétlések alapján jó döntés született, hogy nem érvénytelenítették a gólt, mert Dayot Upamecano és Bukayo Saka párharca fair küzdelem volt.

Nem ért tizenegyest (Fotó: Getty Images)
Nem ért tizenegyest (Fotó: Getty Images)

Harry Kane esetét viszont már Clattenburg is szabálytalannak látta. A VAR-szobában ülő játékvezetőket azonban itt is megvédte.

„Elemeztem a visszajátszásokat, és ugyanarra jutottam, mint Gallo (a videoasszisztens – a szerk.). Upamecano utoljára a tizenhatoson kívül ért hozzá.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ
ANGLIA–FRANCIAORSZÁG 1–2 (0–1)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 895 néző. Vezette: W. Sampaio (brazil)
ANGLIA:
Pickford – Walker, Stones (Grealish, 90+8.), Maguire, Shaw – J. Henderson (Mount, 79.), Rice, Bellingham – Saka (Sterling, 79.), Kane, Foden (Rashford, 85.).Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
FRANCIAORSZÁG:
Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernandez – Tchouaméni, Rabiot – O. Dembélé (Coman, 79.), Griezmann, Mbappé – Giroud.Szövetségi kapitány:Didier Deschamps
Gólszerző:
Kane (54. – 11-esből), ill. Tchouaméni (17.), Giroud (78.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik