Euro 2012: Prandelli szerint a háromcsatáros játék volt a kulcs

Vágólapra másolva!
2011.09.06. 23:52
Címkék
Mint ismeretes, a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőjének C-csoportjában az olasz labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Szlovéniát, ezzel kijutott a jövő nyári kontinensviadalra. Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya szerint a háromcsatáros játékra való átállásnak köszönhetően sikerült nyerniük.

„Bátran futballoztunk, mi uraltuk a középpályát, ezért a végén három támadóval álltunk fel. Nehéz volt felpörögnünk, de egy gól is elég volt a győzelemhez” – nyilatkozta Prandelli a találkozót követően.

Olaszország története során először jutott ki Eb-re úgy, hogy a selejtezőkből még két mérkőzése hátravan, Giampaolo Pazzini 85. percben szerzett góljának köszönhetően sikerült ezt most elérni.

„A támadóinknak többet kell betörnie a tizenhatoson belülre, de biztató volt Daniele De Rossi játéka is. Mario Balotellinek még mindig időt kell adni, de fontos, hogy a megfelelő hozzáállással lépett ma pályára.”

A firenzei Artemio Franchi Stadionba mindössze nyolcezer néző látogatott ki az olaszok sorsdöntő mérkőzésére. „Megpróbálunk több nézőt kicsábítani a meccseinkre a teljesítményünkkel” – reagált a felvetésre Prandelli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik