Vb 2010: Örülök, hogy van igazság a futballban - Urbányi István

2010.07.12. 07:21
Spanyolország labdarúgó válogatottja nyerte meg a dél-afrikai világbajnokságot, miután a vasárnapi fináléban hosszabbításban 1–0-ra nyert Hollandia ellen. Urbányi István, az élvonalbeli Kecskemét labdarúgócsapatának vezetőedzője örül annak, hogy a döntő nem tizenegyesekkel dőlt el, és van igazság a futballban.

„Az első félidő pankrációt hozott, hiszen a vébé-n legtöbb sárga lapot kapó hollandok félelemkeltés céljából kizökkentették a spanyol csapatot a megszokott stílusából – értékelte a döntőt a kecskemétiek vezetőedzője. – A meccs vége előtt húsz perccel feljebb merészkedett az ibériai gárda, de erre majdnem ráfizetett, hiszen a hollandok alig várták a gyors kontrák lehetőségét, s bizony Robben eldönthette volna a világbajnoki cím sorsát. A hosszabbításban pedig elkezdődött az igazi vébé-döntő, amit megérdemelten nyert meg Spanyolország. Ha jól megnézzük az összetételüket, akkor láthatjuk, micsoda elegyet hozott össze Vicente del Bosque: félelmetesen jó kapus, szilárd és sportszerű védelem, zseniális középpályás sor, valamint egy gólzsák elöl. Közel a tökéleteshez ez a csapat, örülök, hogy nem tizenegyesekkel dőlt el a döntő, és van igazság a futballban! Nálam a Puyol, Piqué védőpáros a vb két legjobb játékosa, még akkor is, ha előbbi a döntőben néhányszor bizonytalankodott. Xavi és Iniesta remek képességeik mellett tökéletesen megértik egymást, gyakorlatilag melléjük bárkit betehet egy spanyol kapitány."

Urbányi István a Magyar Gyermek Labdarúgó-szövetség meghívásának eleget téve az AquaWorld-Castrol Cup fináléjának otthont adó káposztásmegyeri élményfürdő vendége volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik