Eb 2024: ők a legesélyesebbek a torna gólkirályi címére

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.28. 08:57
Harry Kane és Kylian Mbappé a legesélyesebbek az Európa-bajnokság gólkirályi címére (Fotó: Getty Images)
Hamarosan kezdetét veszi a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság. Ez alkalomból a sportfogadásokkal foglalkozó bettingodds.com megnézte, hogy a részt vevő országok mekkora eséllyel adják a torna gólkirályát.

A lap szerint az Eb gólkirályi címének a franciák kiválósága, Kylian Mbappé a legnagyobb várományosa, ugyanis 16.7 százalék eséllyel övé lesz az egyéni elismerés, de nem sokkal előzi meg a Bayern München angol csatárát, Harry Kane-t, aki pedig 15.4 százalék eséllyel lehet a torna legtöbb gólt szerző játékosa.

Csak ők ketten érik el a 10 százalékot, a harmadik helyen az ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo (6.7), a negyediken a belga Romelu Lukaku (4.3), az ötödiken a spanyol Álvaro Morata (2.9) áll, míg a lap a magyarok közül Szoboszlai Dominikot tartja a legesélyesebbnek az Eb gólkirályi címére, ám csapatkapitányunk is csak 0.5 százalékot kapott, a lista utolsó helyén pedig az FTC egykori játékosa, az albán Myrto Uzuni áll 0.2 százalékkal, ő azonban nem került be a válogatott keretébe.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik