Eb 2020: Lucescu szívesen látná Rossit román szövetségi kapitányként

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.22. 09:12
null
Mircea Lucescu szerint komoly, és jól felkészült szakember Marco Rossi (Fotó: AFP)
A Dinamo Kijev román vezetőedzője, Mircea Lucescu szívesen látná Marco Rossit a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként – derült ki a szakember román médiának adott nyilatkozatából.

 

A tréner hétfőn este részt vett a Bukarestben rendezett osztrák–ukrán Európa-bajnoki mérkőzésen, amely az osztrákok 1–0-s győzelmével ért véget. Ezzel Ukrajna továbbjutási esélyei minimálisra csökkentek, s a meccset követően Lucescu a román médiának nyilatkozva csalódottságának adott hangot Ukrajna Eb-szereplésével kapcsolatban, amelyet várakozáson alulinak tart.

A 2009-ben a Sahtar Donyeckkel az UEFA Kupát elhódító román edző egyebek mellett a magyar szövetségi kapitányról is nyilatkozott, aki az 1990-es évek elején játékosként rövid ideig a Lucescu vezette olasz Bresciában szerepelt. A román tréner elmondta, reméli, hogy egyszer majd a román válogatott szövetségi kapitánya lesz Rossi, hiszen nagyon jól felkészült, komoly szakember, aki megérdemli, hogy más válogatottat is irányítson a magyaron kívül. Lucescu szerint Rossi „százszázalékosan profi edző", aki nagyon jól elemezte a magyarok ellenfeleit. Úgy vélte, hogy akárcsak játékosokat, edzőket is lehet találni bárhol a világon, a fontos az, hogy ez utóbbiak könnyen alkalmazkodjanak a fogadó ország futballkultúrájához.

A román válogatott nem jutott ki a részben budapesti és bukaresti rendezésű Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik