Eb 2020: Jó volt látni, hogy Schäfer élt a lehetőséggel – Lisztes

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.06.27. 17:57
null
Somogyi Zsolt Lisztes Krisziánnal beszélgetett (Fotó: Tumbász Hédi)
Vasárnap a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A Ferencváros, a VfB Stuttgart és a Werder Bremen egykori remek irányítójával, aki a magyar válogatott Eb-szerepléséről is elmondta a véleményét, Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport labdarúgórovatának szakírója beszélgetett.

„Az olyan mérkőzések, mint amilyet most a portugálok, a franciák és a németek ellen játszott a válogatott, óriási motivációt jelentenek. Ez jó az utánpótlásnak is, hiszen a gyerekek jobban kedvet kapnak a labdarúgáshoz, még többet játszanak, és még nagyobb lehet a merítési lehetőség.”

Lisztes Krisztián kiemelte, hogy milyen apróságokon múlnak néha a dolgok.

„Ha Kalmár Zsolt vagy Szoboszlai Dominik nem sérül meg, akkor lehet, hogy Schäfer András meg sem kapja a lehetőséget. Jó volt látni, hogy Schäfer, akiben megvan az a bizonyos plusz, élt a lehetőséggel, és élményt szerzett magának és a közönségnek egyaránt.”

„Csalódott vagyok, hogy nem sikerült továbbjutni, apróságokon múlt, a németek elleni csata nyerhető volt. Sajnos a cseréink nem tudtak úgy segíteni, hogy az az eredményben is megmutatkozott volna, de nehéz is beállni az ilyen tempójú mérkőzéseken.”

„Összességében a csapat kihozta magából a maximumot, megtett mindent. Nagyon szervezett volt. Inkább védekeztünk, de labdaszerzés után át tudtunk menni támadásba, voltak kapura lövéseink, góljaink. Jó visszaemlékezni a három találatra, és a közönség olyan támogatást nyújtott, hogy erre évek múltán is emlékezni fogunk.”

A Lisztes Krisztiánnal készült beszélgetés teljes felvétele:

A következő vendég hétfőn az 58-szoros válogatott, négyszeres magyar és egyszeres portugál bajnok Lipcsei Péter lesz. Vele Edvi László, a Mandiner sportrovatának munkatársa beszélget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik