Eb 2020, B-csoport: C. Ronaldo megsérült, megint ikszeltek a portugálok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 22:45
null
Aggódhatnak a Juventus szurkolói: Cristiano Ronaldo megsérült (Fotó: AFP)
Második mérkőzésén is döntetlent játszott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a portugál labdarúgó-válogatott, amely Ukrajna után Szerbiával is ikszelt hazai környezetben. Ráadásul legnagyobb sztárját, Cristiano Ronaldót az első félidőben le kellett cserélni combsérülés miatt. Az ukránok a 93. percben esett öngóllal nyertek Luxemburgban.

A portugál és a szerb válogatott a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatában is összecsapott egymással, akkor Fernando Santos együttese hazai pályán és idegenben is 2–1-re nyert. Azokon a meccseken viszont egyszer sem került hátrányba, nem úgy a mostani találkozó hetedik percében: Dusan Tadics tizenegyesgóljával a szerbek hamar megszerezték a vezetést (0–1).

A portugálok problémáját tetézte, hogy az első fél óra végén elveszítették Cristiano Ronaldót, aki egy sprint közben vélhetően combizomhúzódást – rosszabb esetben combizomszakadást – szenvedett. A Juventus klasszisának helyére a 31. percben Pizzi állt be. Egyelőre nincs hír arról, hogy az ötszörös aranylabdás sérülése mennyire súlyos.

Csapata viszont jól reagált a kiválására, Danilo révén ugyanis az első félidő hajrájában pompás góllal egyenlített (1–1).

A szünet után a portugálok jóval többet veszélyeztettek, mint vendégeik, de erőfeszítéseiket nem koronázta újabb gól, így ezúttal is meg kellett elégedniük egy ponttal.

A csoportot két játéknap után Ukrajna vezeti, amely hátrányból felállva, Gerson Rodrigues hosszabbításban esett öngóljával győzte le idegenben Luxemburgot.

A portugálok legközelebb szeptemberben lépnek pályára az Eb-selejtezőkön – Szerbia vendégeként –, júniusban Ukrajna–Szerbia és Litvánia–Luxemburg meccsel folytatódnak a B-csoport küzdelmei.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, B-CSOPORT

Portugália–Szerbia 1–1 (Danilo 42., ill. Tadics 7. – 11-esből)
Luxemburg–Ukrajna 1–2 (Turpel 34., ill. Cigankov 40., Gerson Rodrigues 93. – öngól)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ukrajna 2 1 1 2–1 +1 4
2. Luxemburg 2 1 1 3–3 0 3
3. Portugália 2 2 1–1 0 2
4. Szerbia 1 1 1–1 0 1
5. Litvánia 1 1 1–2 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik