Eb 2020: spanyol színekben játszhat Aymeric Laporte – hivatalos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.05.14. 13:03
null
Aymeric Laporte (jobbra) már a nyári Európa-bajnokságon pályára léphet a spanyol válogatott színeiben (Fotó: AFP)
Jóváhagyta a FIFA Aymeric Laporte nemzetiségváltási kérelmét, amelynek értelmében a francia futballista a spanyol válogatottban léphet majd pályára. A közleményből kiderül, hogy a középhátvéd már a nyári Európa-bajnokságon is játszhat Spanyolország színeiben.

A sajtóban először kedden jelentek meg azok a hírek, hogy Aymeric Laporte a francia válogatott helyett a spanyolt választhatja, hiszen köztudott az, hogy sosem volt Didier Deschamps kedvence. A FIFA közleménye szerint „a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) bármely csapatát képviselheti már mostantól”.

Aymeric Laporte 2018 januárjában igazolt a spanyol Athletic Bilbaótól a Manchester Cityhez klubrekordnak számító 65 millió euróért.

A FIFA még a múlt évben jelentette be, döntött arról, hogy megkönnyíti a futballisták nemzetiségváltási lehetőségeit. Ennek értelmében vezette be azt a szabályt, hogy azok a futballisták, akik még nem játszottak háromnál több mérkőzést 21 éves koruk előtt hazájuk válogatottjában, bármilyen nemzetközi kupán és a világbajnokságon is pályára léphetnek új nemzetük csapatában.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik