Erős (f)elindulásból elkövetett... - NFL 2015 Week 1

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2015.09.15. 19:09
Alig, hogy útjára indult a disznóbőr péntek hajnalban a Foxborough-ban, máris túl vagyunk az első fordulón, ami alapján sejthető, hogy az NFC...

Alig, hogy útjára indult a disznóbőr péntek hajnalban a Foxborough-ban, máris túl vagyunk az első fordulón, ami alapján sejthető, hogy az NFC West ismét bitang erős lesz, mivel csak az elmúlt két év Super Bowl résztvevője, a Seattle Seahawks nem nyert. Az AFC-t nagy bizonyossággal a New England Patriots uralja idén is, emellett azonban kőkemény csoportrangadókra van kilátás keleten, lévén a New York Jets, a Buffalo Bills és a Miami Dolphins is egyaránt győzelemmel kezdett.Alig, hogy útjára indult a disznóbőr péntek hajnalban a Foxborough-ban, máris túl vagyunk az első fordulón, ami alapján sejthető, hogy az NFC West ismét bitang erős lesz, mivel csak az elmúlt két év Super Bowl résztvevője, a Seattle Seahawks nem nyert. Az AFC-t nagy bizonyossággal a New England Patriots uralja idén is, emellett azonban kőkemény csoportrangadókra van kilátás keleten, lévén a New York Jets, a Buffalo Bills és a Miami Dolphins is egyaránt győzelemmel kezdett.

Andrew Luck és az Indianapolis Colts beragadt, láttunk brutális fordítást, kedd hajnalban egy „majdnem kámbekket” és összecsapott az idei draft első és második kiválasztottja is. Nézzük hát részletesebben, mitől marad emlékezetes a nyitóforduló.

Pittsburgh Steelers @ New England Patriots 21-28

A címvédő simának is nevezhető győzelemmel kezdett, de kellett hozzá, hogy a két hete vészmegoldásként igazolt rúgó, Josh Scobee kétszer is „ziccert” rontson a vendégeknél. Tom Brady minden dühét levezette (288 yard, 4T D), melynek legnagyobb haszonélvezője az évet februártól júliusig „BL-ritmusban” végigbulizó Rob Gronkowski volt (96 yard, 3 TD). A vendégek támadójátéka a Le’Veon Bellt helyettesítő DeAngelo Williamsnek köszönhetően rendben volt, azonban a védelem nagyon gyengén muzsikált. Antonio Brown 33-ra növelte azon meccseinek sorozatát, melyen minimum 5 elkapással és 50 yarddal zárt, de a Pats otthonában ez kevésnek bizonyult.

Seattle Seahawks @ St. Louis Rams 31-34 h.u.

A Super Bowl vesztese remekül kezdett, Tyler Lockette révén egy 57 yardos punt visszahordással már az első negyedben vezetést szereztek, de aztán bekeményítettek a Kosok és a harmadik negyed végére, többek közt Tavon Austin villanásainak is köszönhetően, 24-13-as előnyre tettek szert. A záró játékrészben a debütáló Jimmy Graham hatpontosának, Marshawn Lynch kétpontos kísérletének és Stephen Hauschka mezőnygóljának köszönhetően 24-24-re egyenlítettek a vendégek, és amikor a Rams a győzelemért indult, Cary Williams megcsinálta a nap játékát. Sackelte Nick Foles-t, majd a kiejtett labdát megszerezve 8 yardról az endzone-ba cipelte. A Rams újabb támadásnak indult, de már az egyenlítés volt a cél. Foles 53 másodperccel a vége előtt 37 yardos passzt adott Lance Kendricks-nek és hosszabbításra mentették a találkozót. A Seahawks egy ravasz onside kickkel kezdte a ráadást, de besült a dolog, így a Rams kényelmesen ellötyögött mezőnygólig, Greg Zuerlein nem hibázott és átvették a vezetést. A védelem megállította Lynchéket, így az egész mérkőzésen remeklő egység feltette a koronát a teljesítményére…

Indianapolis Colts @ Buffalo Bills 14-27

Tavaly is nagyon tetszett a Buffalo Bills játéka nekem és titkon reméltem, hogy a rajtnál meglepik a kicsit „túlhype-olt” Indianapolis Colts-cot. Rex Ryan srácai aztán nem okoztak csalódást, a levegőben Tyrod Taylor (195 yard, 1 TD), a földön pedig Karlos Williams (55 yard, 1 TD) vezetésével sokkolták a vendégeket, míg a védelmük 2 sack-kel és 2 labdaszerzéssel keserítette meg Andrew Luck-ot. Amikorra pedig a Colts is pontot tett a táblára, már 24-0-ra vezettek a hazaiak, akiknél Percy Harvin és LeSean McCoy bemutatkozása egyaránt szépen sikerült. Meggyőződésem, hogy idén komolyan kell számolni a Bills-szel.

Green Bay Packers @ Chicago Bears 31-23

A Macik egy félidő erejéig (vagy talán tovább is) ugyan ráijesztettek a csoportriválisra, de Aaron Rodgers-ék szép lassan és módszeresen felőrölték a hazaiakat. A-Rod yardokban nem produkált nagyot, de pontos volt, mint a svájci óra és a három TD passz is önmagáért beszél. Eddie Lacy 85 yardja és futott hatpontosa jól mutat, és a nagy visszatérő, James Jones két TD elkapása is önmagáért beszél. A hazaiaknál Jay Cutler egész jól mozgott, de az látszik, hogy ez a csapat Matt Forte (166 yard, 1 TD) köré épül, Alshon Jeffery vagy éppen Martellus Bennett csak a „B opció” az irányító fejében. Bevallom, rosszabb meccsre számítottam, de a Bears életet vitt bele, kis túlzással, ez volt a maximum, amit remélhettek.

Carolina Panthers @ Jacksonville Jaguars 20-9

Alacsony színvonalú meccsen, a jobb védelemmel rendelkező Párducok nyertek. Josh Norman egy labdaszerzés utáni visszahordott hatpontossal zárta le a meccset, az addig sem túl acélos hazai támadások onnantól még kevesebb gondot okoztak. A Jacksonville egyetlen vigasza a linebacker, Paul Posluszny lehet, aki tavalyi térd keresztszalag szakadása után remek formát mutatott. A meccshez tartozik még, hogy a vendégcsapat zsenije, Luke Kuechly agyrázkódást szenvedett, de őt ismerve, biztos szerepelni fog a 2. héten...

Miami Dolphins @ Washington Redskins 17-10

Hát ez sem volt egy közönségszórakoztató meccs, de szerencsére tartogatott néhány látványos elemet és a Dolphins fordítását. A Redskins hiába vezetett 10-0-ra, a második félidőben alig csináltak first downt és végül a vendégek, Jarvis Landry punt visszahordott TD-jének hála, megfordították a mérkőzést. A rettegett miami védelmi fal írd és mondd semmit sem mutatott, Alfred Morris 121 yardot szaladgált össze közöttük, és eközben egyszer sem „zsákolták” Kirk Cousins-t.

Cleveland Browns @ New York Jets 10-31

Az irányító Josh McCown már az elején „túlvállalta” magát, megsérült, így mindenki Johnny-ja (Johnny Manziel) újra pályára keveredett… És, ha már ott járt, ki is osztotta első profiligás TD passzát. Vendégrészről ez minden, ami elmondható, a hazai oldalon viszont szinte mindenkit dicséret illet. Eric Decker és Brandon Marshall egyaránt hatpontos elkapással debütált, Chris Ivory 91 yardot és 2 TD-t szerzett, a védelem pedig végig koncentráltan teljesített. Egyetlen dolog árnyékolja be a sikert, a sztár szélsőhátvéd, Antonio Cromartie sérülése. Egyelőre nincs biztos információ, reméljük, hogy idén látjuk még a pályán.

Kansas City Chiefs @ Houston Texans 27-20

J. J. Watt továbbra is félelmetes, 6 tackle for loss-t hozott össze, miközben még sisak nélkül is földre vitte az ellenfél irányítóját. Alex Smith azonban nem remegett meg ettől, Travis Kelce és Jamaal Charles segítségével jó kis estét zárt. A hazaiaknál DeAndre Hopkins remeklése szembetűnő, ahogy Arian Foster hiánya is. Egy kicsi szikra kell csak, hogy beinduljanak… A Chiefs rendben van első ránézésre, főként az öt sack-et jegyző és két labdát szerző védelem.

New Orleans Saints @ Arizona Cardinals 19-31

A Pintyekhez visszatért Carson Palmer (307 yard, 3 TD) és a tavaly gyengélkedő támadóegység mindjárt lábra kapott. A futó André Ellington (69 yard, 1 TD) remekelt, sajnos egy kisebb sérülés 2-3 hétig pályán kívülre kényszeríti. A vendégek nagyon gyengék voltak a „földön”, Drew Brees még úgy ahogy hozta a formáját, de a védelmük is alulteljesített. Nem látom, hogy mitől lenne több ebben a New Orleans Saints-ben… Nagyon sima vereséggel battyoghattak haza.

Detroit Lions @ San Diego Chargers 28-33

Íme, a bevezetőben említett nagy fordítás. A Lions kezdte jobban a mérkőzést, már 21-3-ra is vezettek, mikor a Philip Rivers vezette hazai támadóegység rákapcsolt. Rivers végül 404 yarddal és 2 TD passzal zárt, míg futásban Danny Woodhead volt elemében (42 yard, 2 TD). Ez a meccs erőt kell, hogy adjon a Chargersnek. A Detroit Lions pedig akárcsak két évvel ezelőtt: pontzuhatag és általában ők kapják a többet…

Baltimore Ravens @Denver Broncos 13-19

Ha azt mondom, hogy a meccsen 6 mezőnygól mellett mindkét hatpontost a védelmek szerezték, akkor könnyű rájönni, hogy milyen szörnyű napot fogtak ki a támadók. Joe Flacco és Peyton Manning egyaránr betlizett, futójáték egyik oldalon sem volt és az elkapók sem nyújtottak extra segítséget irányítójuknak, elég csak Steve Smith, Sr. utolsó pillanatos célterületen belüli labdaelejtésére emlékezni. Ellenben a védelmek hoztak pár jó teljesítményt, hazai oldalon Brandon Marshall, a vendégeknél C. J. Mosley játszott remekül. A meccs krónikájához tartozik még, hogy Terrell Suggs Achilles-ín szakadást szenvedett és félő, hogy ez a végét jelenti a pályafutásának.

Cincinnati Bengals @ Oakland Raiders 33-13

Többet vártam a Raiderstől, nagy csalódáskért ért a nyitány. Derek Carr még egy kisebb sérülést is összeszedett, lehet, hogy pihenni fog a következő fordulóban. A Cincinnati Bengals nem nyújtott kiemelkedőt, szépen végigdarálták a pályát támadásról támadásra. A futó Jeremy Hill (63 yard, 2 TD) talajon, az irányító Andy Dalton (269 yard, 2 TD) pedig levegőben hozta a kötelezőt, egyedül a másodéves összekötő,Tyler Eifert (104 yard, 2 TD), aki igazán remekelt.

Tennessee Titans @ Tampa Bay Buccaneers 42-14

A második pick az első ellen, avagy Marcus Mariota versus Jameis Winston: 158.3 versus 64! Ez utóbbi két szám a két újoncirányító passer ratingje.. Ez valóban jól tükrözi, hogy melyiknek sikerült a debütálás a „nagyok” között. Mariota szinte tökéletes meccset zárt, élete első támadását egy 52 yardos TD passzal fejezte be. Végül 209 yard és 4 TD passz került a neve mellé. Winston első passzát Coty Sensabaugh, a vendégek szélsőhátvédje „lefülelte” és picksix lett a jutalma. Winston végül 210 yardot 2 TD-t és 2 INT-et pakolt a táblára, és nem érte el az 50%-ot a sikeres passzok száma. Egy játékostársa mégis kiválóan teljesített, az összekötő Seferian-Jenkins 110 yarddal és 2 TD elkapással zárt. Mariota mellett most mindenki „törpe” a Titánoknál, pedig az elkapói Kendall Wright, Delanie Walker vagy éppen a futó Bishop Sankey is jól teljesített és a defense is odatette magát. Derrick Morgan 2 sacket is szerzett. Most az egekbe szökik a Mariota-hype, de lesz még neki is rossz meccse és ugyanígy Winstont sem érdemes temetni…

New York Giants @ Dallas Cowboys 26-27

Elég hektikusra sikeredett az NFC East rangadója. Volt itt minden, mint a búcsúban, végül Jason Witten a vége előtt 7 másodperccel szerzett elkapásával nyert Tony Romo és a kovbojok. A másik oldalon Eli Manning és a többi Óriás nagyon halovány volt támadásban, a védelem viszont kiválóan teljesített, egészen addig, amíg megrogyott a folyamatos nyomás alatt. A hazaiaknál jól látszik, hogy DeMarco Murray pótlását nem sikerült megoldani, így passzorientált lett a támadás, és különösen fájó, hogy a legnagyobb sztár, Dez Bryant lábát törte és 4-6 hetet lesz kénytelen kihagyni.

Philadelphia Eagles @ Atlanta Falcons 24-26

Julio Jones (141 yard, 2 TD) zsenialitásának köszönhetően már a szünetben 20-3-ra vezettek a Sólymok, mégis a végén a Sasok rúgója Cody Parkey lábában maradt a győzelem. A Philadelphia Eagles ellenállhatatlanul játszott a szünet után, a zárónegyed közepére megfordították az állást. A hazaiak rúgója Matt Bryant mezőnygóllal válaszolt, így kétpontos hátrányban támadhattak a Sasok. Parkey hibázott 44 yardról és bár még egyszer visszakerült a labda hozzájuk, Sam Bradford labdaeladása lezárta a meccset. A legszebb jelenet Kiko Alonso nevéhez köthető: az Eagles védője zseniális interception-t csinált, és ezt rajtam kívül a Fantasy győzelmem is bánta… L

Minnesota Vikings @ San Francisco 49ers 3-20

A vendégek szinte semmire nem mentek az újjáépülő 49ers ellen, akik Carlos Hyde vezetésével (168 yard, 2 TD) talajon verték tönkre az egy év kihagyás után visszatérő Adrian Peterson (10 kísérlet, 31 yard) vezette Vikingeket. A hazaiak védelme zseniálisan futballozott, Patrick Willis, Chris Borland vagy éppen a két Smith (Aldon és Justin) hiánya egyáltalán nem érződött rajtuk. A horror-sérüléséből visszatért NaVorro Bowman remekül játszott, igazi vezére lesz ennek az egységnek. Colin Kaepernick szolidan csak annyit hozott, amennyire feltétlen szükség volt, ez lehet talán majd a sikerek záloga is a jövőben. A Vikingek úgy, ahogy vannak, csődöt mondtak, egyedül talán Anthony Barrt említhető meg, aki 12 szereléssel zárta mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik