Egyszer hopp, másszor kopp... - NFL 2015 Week 3

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2015.09.29. 19:09
A harmadik játékhét kevés meglepetéssel szolgált, érvényesült a papírforma sokak örömére és sokak bánatára. A nyolc nyeretlen csapatból...

A harmadik játékhét kevés meglepetéssel szolgált, érvényesült a papírforma sokak örömére és sokak bánatára. A nyolc nyeretlen csapatból négy maradt, a veretlenek kilencről hétre fogyatkoztak. Elgondolkodtató a tény, hogy az egyes franchise-ok játékszisztémája is erősen megváltozni látszik. Az örök védekező Steelers a támadásokra épít, de a Ravens és a Bengals sem erőlteti a védekező focit. A Broncos bezzeg nem élte volna túl a védelme nélkül. A harmadik játékhét kevés meglepetéssel szolgált, érvényesült a papírforma sokak örömére és sokak bánatára. A nyolc nyeretlen csapatból négy maradt, a veretlenek kilencről hétre fogyatkoztak. Elgondolkodtató a tény, hogy az egyes franchise-ok játékszisztémája is erősen megváltozni látszik. Az örök védekező Steelers a támadásokra épít, de a Ravens és a Bengals sem erőlteti a védekező focit. A Broncos bezzeg nem élte volna túl a védelme nélkül.

A Seahawks győzelme ellenére sem mutatott bíztató képet, a Panthers és a Falcons pedig a kutya se tudja, hogyan szállítja a győzelmeket. A Cardinals bejelentkezett NFC bajnoknak, nagy vetélytársra talált a szokásost produkáló Packers-ben. A Patriots pedig senkiben sem hagy kétséget, hogy újabb Super Bowl részvételre gyúr…

TNF Washington Redskins (1-2) – New York Giants (1-2) 21-32

A Giants úgy készült a rangadóra, hogy az első két meccsén is 10 pontos előnyt herdált el a záró negyedben, ezen a meccsen azonban a fővárosiak nem jelentett valós veszélyt számukra, Eli Manningék végig kontroll alatt tartották a mérkőzést és a tetemes előnyt is sikerült megtartani. A félelmetesnek tűnő Redksins futójáték ezúttal csődöt mondott, ahogyan Kirk Cousins is. Eli Manning továbbra sem adott el labdát a szezonban, míg a liga történetében a leggyorsabban érte el a 100 elkapást Odell Beckham Jr., ehhez mindössze 15 meccsre volt szüksége. A Giants futójátéka rosszabb az átlagosnál, de Victor Cruz felépülésével bővülhet a támadók fegyvertára, ezen felül a csoportriválisok játéka, valamint sérültlistája is bizakodásra adhat okot New Yorkban.

Atlanta Falcons (3-0) – Dallas Cowboys (2-1) 39-28

Kőkeményen bekezdtek a riválisok a talajon, a szünetig 6 futott hatpontost láthattunk, melyből Joseph Randle (Cowboys) egyedül hármat vállalt, míg az újonc Tevin Colemant helyettesítő Devonta Freeman kettőt a vendégeknél. A második félidőre szétesett a Dallas Cowboys játéka, az Atlanta Falcons dominálta a meccset és végül Freeman harmadik, majd két Matt Ryan – Julio Jones TD-vel sima győzelmet arattak. A 3 győzelmes indulásával nagyon rendben van a Falcons. A Cowboys védelme képtelen kompenzálni az impotens offense-t, ahogy azt a második félidőben láthattuk, így nehéz hetek várnak a „Tehenészekre”; láthatóan Tony Romo és Dez Bryant hiányában csak félkarú óriás a ’Boys. Érdemes megemlíteni Julio Jonest ehelyütt, aki idén már 34 elkapásnál jár, továbbá 440 yardot és 4 TD-t is virít a neve mellett.

New Orleans Saints (0-3) – Carolina Panthers (3-0) 22-27

Drew Brees vállsérülése miatt kénytelen volt kihagyni a csoport rangadót, ez pedig egyet jelentett a Szentek újabb vereségével. Bár a meccs képe nem volt ennyire „sima”, SuperCam (315 yard, 2 TD, 1 futott TD) és Greg Olsen (134 yard, 2 TD) remeklése a Párducok immáron harmadik sikerét eredményezte. Azóta érkezett a hír, hogy Jared Allen Carolinába költözik Chicagóból, mindössze egy hatodik körös draftcetliért cserébe, ez pedig azt jelenti, hogy a védelem hangsúlyosabbá válik Ron Riveráéknál…

Philadelphia Eagles (1-2) – New York Jets (2-1) 24-17

Kevesen gondolták, hogy a Sasok nyerni tudnak New Yorkban, pedig mi előre jeleztük a tipposzlopban ezt. A hazaiak támadósora megsínylette Chris Ivory és Eric Decker hiányát, főként előbbi hiányzott nagyon a futásokhoz. Nagyon hamar tetemes előnyhöz jutott az Eagles, ezután a Jets passzjátékra volt kényszerítve a felzárkózáshoz, és egyből kiderült, hogy Ryan „FitzMagic” Fitzpatrick nem megbízható ebben a műfajban. Háromszor adta el a labdát, az összesen 231 total yardot teljesítő Philly támadósor nem kellett, hogy nagyon megerőltesse magát, a védelem és a special team szállította az idei első győzelmet.

Tampa Bay Buccaneers (1-2) – Houston Texans (1-2) 9-19

A kevés pont ellenére is jó mérkőzést láthattunk Houstonban. A Bucs veresége a 3 mezőnygólt és egy extra pontot is elrontó rúgójuk Kyle Brindza lelkén szárad leginkább. Jameis Winston közepes játékkal rukkolt elő, annak ellenére, hogy J.J. Watt „vékonyka” napot zárt (0 sack, 0 labdaszerzés, 0 TD), mégis több alkalommal is mezőnygól-távolságba vezette csapatát Winston. Mike Evans 101 yardot szerzett, kezd formába lendülni. A Texans-ban Alfred Blue (139 yard, 1 TD) és DeAndre Hopkins (101 yard, 1 TD) nyújtott kiemelkedőt, győzelmüket a futójátékuknak köszönhetik a hazaiak.

San Diego Chargers (1-2) – Minnesota Vikings (2-1) 14-31

AP visszatért! Az elmúlt héten már régi önmagát idézte Adrian Peterson a yardok számában, most azonban a 126 yard mellé 2 hatpontost is szerzett. Chad Greenway 91 yardos picksix-szel vétette észre magát, teljesítményével Philip Riverst leültette a kispadra. Az Bolts irányító helyére beálló Kellen Clemens még kiosztott egy TD passzt a remek napot kifogó Keenan Allennek (133 yard, 2 TD), de ez már csak az eredmény kozmetikázásra volt elég, és a Vikingek simán behúzták a második hazai meccsüket.

Pittsburgh Steelers (2-1) – St. Louis Rams (1-2) 12-6

Le’Veon Bell visszatért, de a Kosok felett aratott győzelem vezéráldozattal járt a Kohászoknak. Ben Roethlisberger (képünkön), a csapat franchise QB-je egy szerencsétlen ütközés közben térdszalag húzódást szenvedett, ezért 4-6 hétre pályán kívülre kerül. Cseréje, Michael Vick nyilván nem volt (és lesz) képes pótolni Big Ben focitudását, így dupla dicséret jár a védelemnek, amely engedett TD nélkül hozta le a párviadalt. Bell 132 total yarddal és egy hatpontossal tért vissza, Antonio Brown pedig idén már harmadszor 100 yard fölött zárt. A hazaiak támadói roppant gyengén játszottak, a védelmük azonban kitett magáért. Alec Ogletree (5 tackle, 2 sack) és Aaron Donald (3 tackle, 1 sack) egyaránt All-Pro formában villogott. Pittsburgh-ben mostantól nehéz idők jönnek, a rapszodikus Kosok pedig tovább bosszantják majd híveiket.

Jacksonville Jaguars (1-2) – New England Patriots (3-0) 17-51

Erre a mérkőzésre mondják, hogy „országos egyes”. A Patriots úgy néz ki, hogy idén minden alkalmat megragad, hogy tudatosítsa mindenkiben: ők az első számú favoritok. LeGarrette Blount (78 yard, 3 TD) a földön, Tom Brady (358 yard, 2 TD) a levegőben vezette a támadókat, a védelem pedig éppen annyit adott ki magából, hogy a Jaguars-nek eszébe ne jusson, hogy keresnivalója lehet itt.

Cincinnati Bengals (3-0) – Baltimore Ravens (0-3) 28-24

A mérkőzés záró játékrészéig a védelmekről és a pontatlan támadókról szólt az derbi, hogy aztán a negyedik negyedre felpörögjenek az események. A Ravens C.J. Mosley 41 yardos fumble visszahordásával fordított, A.J. Green 80 yardos TD elkapással válaszolt erre. Joe Flacco vezetett egy remek támadást, és Steve Smith, Sr. hatpontosával újra a hazaiak kerültek előnybe, mikor is A.J. Green úgy döntött, hogy ellopja a show-t korosodó kollegája elől és két perccel a lefújás előtt egy 7 yardos elkapással beállította a végeredményt. Smith, Sr. 186 yardot és két hatpontost szerzett, Green 227 yarddal és 2 TD-vel vétette észre magát. A vendégek irányítója, Andy Dalton újfent remekelt, de Flaccóra sem lehet panasz a hazai oldalon. A Hollók három vereséggel állnak és Thursday Night Football következik nekik a Steelers vendégeként. A Cicák győzelemmel állnak a csoport élén és Big Ben sérülése könnyen a rájátszásba repítheti őket.

Oakland Raiders (2-1) – Cleveland Browns (1-2) 27-20

Egyre jobban kezd összeállni a Derek Carr – Latavius Murray - Amari Cooper triász a Fosztogatóknál és ennek most a Manziel-mentes Cleveland Browns itta meg a levét. Carr 314 yardot passzolt két hatpontos társaságában, Cooper egymaga 134 yardot kapott el, Murray pedig 139 yardot és 1 TD-t szorgoskodott össze talajon. A védelmük 5 sacket „kivitelezett” Josh McCownon, míg Charles Woodson a 18. aktív évében is szerzett legalább egy interceptiont, így újfent beírta magát a liga históriás könyvébe. A Browns impotens futójátéka és McCown pontatlansága miatt támadásban esélytelen volt, a védelmük pedig ritkán tudta Carrt nyomás alá helyezni, így sima vereség lett a vége.

Indianapolis Colts (1-2) – Tennesse Titans (1-2) 35-33

A vendégek Frank Gore futott és Dwight Lowery labdaszerzésből visszahordott hatpontosával már a második negyed elején vezettek 14-0-ra, mégis 27-14-es hátrányból voltak kénytelenek az utolsó negyedet elkezdeni. Ekkor azonban összekapta magát az addig gyalázatosan teljesítő Andrew Luck, és sorrendben Phillip Dorsett és Donte Moncrief kapott el tőle hatpontos passzt. Ezt követően egy remek drive után jött Gore második hatpontosa. A Titans azonban nem adta fel nyolcpontos hátrányban és Jalston Fowler egy yardos futásával két pontra felzárkózott, de a kétpontos kísérlet nem sikerült a Titansnak. Így a szezon előtt favoritnak kikiáltott Indianapolis Colts nehezen bár, de megszerezte első győzelmét. A hazaiaknál Marcus Mariota pedig elveszítette picksix szüzességét, ettől függetlenül egész jól teljesítményt láthattunk tőle.

San Francisco 49ers (1-2) – Arizona Cardinals (3-0) 7-47

Ha azt mondom, hogy a ’Niners védelme csúnyán becsapott bennünket a nyitómeccsen, akkor finoman fogalmazok. A hosszú évek óta rettegett egység zsinórban másodszor szerepelt le, a Cardinals simán ki is tömte őket. Ebben persze nagy szerepe van az első két támadásban picksixet „hajító” Colin Kaeepernick-nek, vele kapcsolatban azonban nem mondhatom, hogy bárkit is becsapna, ez nála a realitás. 67 passzolt yard és 4 INT a profiligában „kabaré kategória”, márpedig ezek Kaep számai. Chris 2K Johnson megidézte Tennessee Titans-es múltját és Andre Ellington távollétét „kihasználva” 110 yard futással két hatpontost szerzett. A múlt heti remeklés után ismét nagyot játszott Larry Fitzgerald (134 yard, 2 TD), a Pintyek pedig bejelentkeztek az NFC trónjára, hála a zseniális védelmüknek.

Chicago Bears (0-3) – Seattle Seahawks (1-2) 0-26

Most kapaszkodjon meg mindenki!!! Jay Cutler hiányzik a Bears-ből. Bizony, így könnyen kitalálható, hogy a Macikat az 1/1 veszélye fenyegeti majd a 2015-ös idényben. Jimmy Clausen legalább két fokkal rosszabb irányító, mint a jó öreg Jay, Matt Forte édeskevés egyedül, egyetlen mentségük a top elkapó, Alshon Jeffery hiánya lehet. Most azonban ő sem segíthetett volna. A Maci D# előtt le a kalappal, jól állták a sarat, a szünetig mindössze két mezőnygólt engedtek és a mérkőzést eldöntő Tyler Lockett 105 yardos kickoff visszahordott hatpontosa is a Special Team sara. A Seahawks nem játszott kimagaslóan, de az összes támadását punttal záró Bears ellen nem is volt rá szükség. Jimmy Graham végre hasznos tagnak érezhette magát (7 elkapás, 83 yard, 1 TD) és a védelem „nullázása” is dicséretet érdemel. A meccs krónikájához tartozik még, hogy miután Marshawn Lynch kisebb sérülés miatt kihagyta a második félidőt, a helyébe lépő Thomas Rawls 104 yarddal hívta fel magára a figyelmet.

Buffalo Bills (2-1) – Miami Dolphins (1-2) 41-14

A Delfinek ismét bizonyították, hogy hiba őket komolyan venni, minden bizonnyal az alapszakaszban véget ér a szezonjuk idén is. A korábban félelmetesnek titulált védelem több, mint 400 totál yardot nyelt, melyből 151 yardot futva szerzett a Bills, így a Ndamukong Suh vezette védőfal újfent leszerepelt. A Bills újonc futója Karlos Williams 110 yardot és 1 TD-t termelt, Rex Ryan kegyeit az előszezonban elnyerő Tyrod Taylor pedig 277 yardot és 3 TD passzt jegyzett. A védelmük a múlt heti kisiklást követően ismét jól teljesített, 5-6 extra teljesítményre is futotta. Igaz, hogy a félidőre eldőlt a csoport rangadó, a második játékrészben annyi azért kiderült, hogy idén Jarvis Landry helyett Rishard Matthews lesz Ryan Tannehill „embere”.

SNF Denver Broncos (3-0) – Detroit Lions (0-3) 24-12

Egy kiegyenlített meccsen a labdára jobban vigyázó Broncos begyűrte a roppant nyögvenyelős szezon elé néző Oroszlánokat. Ronnie Hillman futott hatpontosát még kompenzálta Joique Bell egyyardos TD-jével, de az extra pontot Aqib Talib révén blokkolta a Denver és elmaradt az egyenlítés. A félidő vége előtt 5 mp-cel Demaryius Thomas 45 yardos elkapásával nyolc pontra növelték előnyüket Manningék, a Lions azonban egy Matthew Stafford – Ameer Abdullah játékkal újra felzárkózott – itt a kétpontos kísérlete hiúsult meg a hazai csapatnak. Ezt követően a zárónegyed elején Stafford „benyelt” egy sack-fumble kombót, de Brandon McManus kihagyta az 53 yardos mezőnygól kísérletet… Szerencséjére sárga zászló miatt újra próbálkozhatott immáron 48 yardról és másodszorra sikerrel járt. A Lions újra nekilendült, de David Bruton bravúros „lehalászásával” labdát jutott Peyton Manningnek, aki megköszönve a gáláns ajándékot, kiosztotta Owen Daniels-nek a mérkőzés végét jelentő hatpontost. A Broncos támadógépezete továbbra is döcögős, a védelem rengeteget dolgozik azért, hogy Peyton papa (alias Seriff) minél kedvezőbb helyekről indíthassa a támadásokat. Ez működőképes egyelőre. Ezzel szemben Detroitban semmi nem működik, még Megatron is csak önmaga árnyéka...

MNF Kansas City Chiefs (1-2) – Green Bay Packers (3-0) 28-38

Rossz hír a kansasi védelemnek, hogy Aaron Rodgers továbbra is azt csinál a Lambeau Field gyepén, amire kedve szottyan. A változatosság kedvéért a félidőre már összecsomagolta az ellenfelét a Green Bay, utána örömfocit láthattunk, gyanús is volt A-Rod folyamatos vigyora. Alex Smith keserves próbálkozásainak meglett a gyümölcse, a 2013-as idény óta először wide receiver (Jeremy Maclin) szerzett hatpontost a Főnököknek. Tegyük hozzá gyorsan, hogy eddigre már 31-7-re vezetett a hazai gárda, ami jórészt a Főnökök (virtuális) támadófalának volt köszönhető. Jómagam igenis sajnáltam a Chiefs védelmet, mert nagyon jól elkaristolnak Justin Houstonék, de arról már nem tehetnek, hogy Maclin elkapása előtt 27 labdabirtoklásból 22 puntot/labdavesztést/félidőt sikerült produkálnia Alexnek. Andy Reid kvalitása és döntései egyre többször kérdőjelezhetők meg…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik