F1: volt főnöke szerint Schumacher neje „fogolyként” él

Vágólapra másolva!
2023.03.23. 13:32
null
Eddie Jordan 10 éve nem találkozhatott volt versenyzőjével (Fotó: Getty Images)
Idén decemberben lesz tíz éve, hogy Michael Schumacher, hétszeres Formula–1-es világbajnok, családjával síelve súlyos, életveszélyes sérülésekkel járó balesetet szenvedett, s azóta fél év kómában töltött időszak után, a családja körében gyógyul. Első F1-es csapatfőnöke, Eddie Jordan most arról beszélt, megérti, hogy a család miért nem engedte a baleset óta volt versenyzője közelébe, s arról is beszélt, hogy szerinte az expilóta felesége, Corinna, miért él szinte fogolyként az elmúlt tíz évben.

 

A 74 éves korábbi csapatvezető, Eddie Jordan arról beszélt a brit Sunnak, ő sem láthatta egykori versenyzőjét, amióta a baleset 10 éve megtörtént, ugyanakkor teljesen megérti, hogy a család ilyen döntést hozott.

„Nagyon nehéz Corinna és Mick számára megvédeni a magánéletüket, ami igazán szörnyű helyzet számukra, ezért hoztak néhány szabályt. Ezek közé tartozik, hogy csak Jean Todtot engedik Michael közelébe. Ez persze érthető is, hiszen a Ferrarinál nagyon közel kerültek egymáshoz, és én is elfogadtam, hogy nem mehetek hozzá. Túlságosan sokan szeretnének Michael közelébe kerülni. Ennek is köszönhető, hogy Corinna bizonyos értelemben szinte fogolyként élte az életét, hiszen egy partira, egy vacsorára vagy egyáltalán sehova nem tudott úgy elmenni, hogy ne Michaelről érdeklődjenek nála” – mondta Eddie Jordan, akinek a nevét viselő Jordan istállónál teljesítette első F1-es versenyét 1991-ben a Belga Nagydíjon Michael Schumacher.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik