F1: Verstappen nekiment Oconnak a mérlegeléskor – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.11. 20:27
Esteban Ocon miatt nem sikerült megnyernie a Brazil Nagydíjat Max Verstappennek, aki nem tartotta magában a dühét a futam leintését követően.

Egészen a 44. körig nagyszerű versenyt futott Interlagosban Max Verstappen, akkor azonban az egyik lekörözött pilóta, Esteban Ocon a vesztét okozta. A francia vissza akarta venni a körét az élen álló hollandtól, ehelyett hibázott, és oldalról nekiment a 33-as számú Red Bullnak.Max Verstappen, akkor azonban az egyik lekörözött pilóta, Esteban Ocon a vesztét okozta. A francia vissza akarta venni a körét az élen álló hollandtól, ehelyett hibázott, és oldalról nekiment a 33-as számú Red Bullnak.

Verstappen kicsúszott, Hamilton pedig visszavette az első helyet. A holland később próbált visszajönni, de, mint utóbb elmondta, jelentősen sérült autójának a padlólemeze, így nem sok esélye volt a futamot végül megnyerő Hamiltonnal szemben.

A leintés után, a kötelező mérlegeléskor Verstappen odalépett Oconhoz, mondott neki valamit, majd kézzel igencsak meglökte a karjánál. A Force India pilótája próbálta leállítani a hollandot, aki azonban tovább keménykedett. Bár Ocon a kilökésért kapott 10 másodperces stop and büntetését már a futam alatt letöltötte, az esetnek nyilván nagy utóélete lesz még – már csak azért is, mert a két versenyzőt behívták a sportfelügyelők meghallgatásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik