NSO/MTI 2014.09.08 17:23 Frissítve: 2015.02.09 01:43

F1: szikrázó dobogó, tragikus Ferrari - sajtóvisszhang

Amíg az olasz sajtó a Ferrari elnökváltásáról ír, a nemzetközi lapok inkább Lewis Hamilton és Nico Rosberg csatájára hegyezik ki a vasárnapi Olasz Nagydíjról szóló beszámolóikat.

„A Mercedes idei hetedik győzelme után szikrázott a dobogó, Hamilton és Rosberg nem vesz tudomást egymásról”
(Fotó: Action Images)

 

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
– Tragédia a Ferrarinál. Mindenki tudja, hogy véget ért Montezemolo korszaka, csak azt nem, hogy miként állítják talpra a Scuderiát. Hamilton csillaga ismét ragyog, Rosberg a gyengeség jeleit mutatja.
Corriere dello Sport: – Nem sikerült a szép búcsú Montezemolótól, de hamarosan eljön a forradalom a Ferrarinál. Hamilton Rosberg két komikus hibája után nyert. Olyan ez, mint valami showműsor: balesetek, csaták, sértődések, furcsa hibák, de mindig a Mercedes nyer.
La Stampa: – A Mercedes idei hetedik győzelme után szikrázott a dobogó, Hamilton és Rosberg nem vesz tudomást egymásról. A Ferrari szurkolói Alonso és Räikkönen helyett Massát ünnepelték.

NÉMETORSZÁG
Süddeutsche Zeitung:
– 15 méter a biztonságos követési távolság. A Mercedes idei hetedik dupla sikerét ünnepelhette Monzában, ahol Rosberg kapitális hibája miatt elmaradt a párbaj Hamiltonnal. A brit gond nélkül nyert, és már csak 22 ponttal van lemaradva a német mögött. Folytatódik a Senna-Prost csata óta látott legkeményebb párharc."
Frankfurter Allgemeine Zeitung: – Hamilton gyengén kezdett, mégis lerázta Rosberget. Egyre izgalmasabb a párbaj.
Bild: – Két buta elfékezés Rosbergtől, és Hamilton lazán nyert. Rosberg idegei rosszabbak vajon az „ezüstnyilak" csatájában?

NAGY-BRITANNIA
The Sun:
– Hamilton hamar túllépett a gyenge rajton, és rémálmokat okozott Nicónak.
The Independent: – Hamilton csapattársának megingásaiból kovácsolt tőkét.
Daily Telegraph: – Rosberg kicsúszása után összeesküvés-elméletektől hangos az F1. Hamilton győzelmével új lendületet kapott a világbajnoki csata.

SPANYOLORSZÁG
As:
– Az angol kihasználta német riválisának két fiaskóját az első sikánban, átvette a vezetést, és győzött. A 22 pont hátrány gyakorlatilag semmi.
Mundo Deportivo: – Rosberg nem bírja Hamilton nyomását.
Marca: – Félelem? Feszültség? Lelkiismeret-furdalás? Rosberg úgy elrontotta a sikánt, mint egy kezdő. Alonsót négy év után először érte utol a technika ördöge. A show-t ezúttal Bottas szolgáltatta.
La Vanguardia: – Hamilton hosszú árnyéka: feltámadt a rossz rajt után, és két hibára kényszerítette Rosberget. Most, hogy kezdődik a vb döntő fejezete, a sokáig magabiztosan vezető Rosberg hibázott, és ősi ellenségének engedte át a diadalt.
Sport: – Hamilton fokozza a nyomást. A brit presztízsgyőzelmet aratott, idén hatodik futamát nyerte, Rosbergre rá sem lehetett ismerni.

FRANCIAORSZÁG
L'Equipe:
– A Mercedes feltankolt pontokkal. Hamilton lendületben, ráadásul márkatársa hibákat követett el. Még a dobogón is érezhető volt a feszültség kettejük között.
Liberation: – Ez a nagydíj is a két mercedeses párbajáról szólt, és végül tökéletes pillanatfelvétellel zárult: elöl a Mercedes, utána a Williams, majd a Red Bull.
Le Monde: – Hamilton ismét a siker útján. Dúl a háború a Mercedesnél, és már csak 22 pont a távolság a két pilóta között.

2022.11.20 11:59:53

F1 nemzetisport.hu

A monacóinak remek futama volt Abu-Dzabiban, és sikerült megszereznie az egyéni második helyet.

2022.11.19 13:00:10

F1 nemzetisport.hu

A holland 228 ezreddel előzte meg Pérezt; míg a Mercedes az ötödik és a hatodik helyet foglalta el.

2022.11.19 11:00:11

F1 nemzetisport.hu

A mexikóit a csapattárs és a két Mercedes követte, míg a Ferrari top 5-ön kívül a harmadik edzésen.

2022.11.18 13:29:06

F1 nemzetisport.hu

A holland 341 ezreddel előzte meg Russellt, míg a harmadik helyen Leclerc zárt.

2022.11.18 10:41:22

F1 nemzetisport.hu

A brit 220 ezreddel előzte meg a csapattársát, míg a harmadik Leclerc hátránya 255 ezred volt.