K. T. I. 2020.10.21 11:04 Frissítve: 2020.10.21 13:22

F1: Stroll tesztje pozitív lett, de már le is tudta a karantént

Pozitív lett a koronavírustesztje, így egy darabig erősen kérdéses volt, hogy indulhat-e a hétvégi Portugál Nagydíjon Lance Stroll, a Formula–1-es Racing Point istálló kanadai versenyzője. A csapat ezúttal is a sorozat korábbi állandó pilótáját, az idényben már háromszor is beugró Nico Hülkenberget ültetheti autóba, ha szükséges lesz – írja a planetf1.com. A kanadai versenyző jelen állás szerint jól van, hétfőn már negatív volt az eredménye, de a hétvégét megelőző hivatalos teszteken is át kell esnie ahhoz, hogy ténylegesen visszatérhessen a mezőnybe.

Lance Stroll Németországban már enyhe rosszullétre panaszkodott (Fotó: AFP)

 

Stroll maga számolt be a pozitív teszteredményről az Instagram-oldalán. A kanadai az Eifel Nagydíjon nem tudott elindulni, péntekről szombatra rossz közérzetre, gyengeségre panaszkodott, így Hülkenberg vette át a helyét.

A 23 éves versenyző posztja szerint a hazaérkezést követően tesztelték, ennek lett pozitív az eredménye. Stroll hozzátette, reménykedik abban, hogy ezzel együtt ott lehet Portugáliában – amiatt is, mert időközben lett egy újabb teszteredménye, amely szerint mostanra egészséges. 

„E hét hétfőn ismét teszteltek és ez már negatív lett. Jó formában érzem magam, már alig várom, hogy ismét a csapattal legyek. A hazatérés utáni tíz napot karanténban töltöttem, a tüneteim szerencsére nem voltak vészesek” – tette hozzá. 

A beszámolók szerint a Racing Point biztos ami biztos alapon számít Hülkenbergre a hétvégén. Stroll versenyzéséhez ugyanis az is kell, hogy a nagydíjat megelőző hivatalos mintavételen is negatív eredményt produkáljon. A helyzet pikantériája, hogy az Eifel Nagydíjon szintén negatív tesztet adott a péntekre tervezett (a pocsék időjárás miatt végül elmaradt) szabadedzések előtt. 

A planetf1.com szerzője némi pikírtséget sem mellőzve fel is teszi a kérdést, biztos jól működik-e a protokoll a paddockban, ha a szervezők és a tesztet elvégzők részéről rendben lett volna, hogy Stroll versenyezzen Németországban, s csak utólag derülhetett volna ki, hogy fertőzötten tette mindezt. 

2020.12.05 12:53:39

F1 H. L.

A brit 4 tizedet kapott a gyors körén hibázó és így másodikként záró Bottastól • Problémák Vettelnél.

2020.12.04 16:47:07

F1 I. SZ.

A rengeteget hibázó Bottas csak a 11. lett a Szahíri Nagydíj második szabadedzésén.

2020.12.04 14:15:58

F1 I. SZ.

Bottas a negyedik helyen nyitott a szahíri külső pályán • Gyors a Red Bull és az AlphaTauri is.

2020.12.03 13:21:09

F1 KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A gokartos kezdetektől a „névtagadáson”, majd felvállaláson át az F2-es dominanciáig: így jutott el a 2021-es rajtrácsra a hétszeres vb-győztes fia.

2020.12.02 21:05:17

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Kiemelkedő adottságok nélkül senki sem jut el a csúcs­kategóriába.