F1: Ricciardónak hiányozni fog a budapesti lazítás

Vágólapra másolva!
2020.07.16. 22:23
null
Ricciardo mosolya maszkban is jellegzetes (Fotó: AFP)
Szomorúan fogadja el a tényt Daniel Ricciardo, hogy a vírushelyzet miatt ezúttal nem lazíthat a budapesti éjszakában, pedig a Magyar Nagydíjat fővárosunk kitűnő hangulata miatt is szereti annyira. A Renault pilótáját a Hungaroringen való száguldás kompenzálja.

Daniel Ricciardo mindig is szuperlatívuszokban beszélt Magyarországról, ahová már több mint tíz éve jár vissza versenyzőként. Voltak alkalmak, amikor a május elseji Nagy Futam, aztán a nagydíj kapcsán évente többször is hazánkba látogatott, így tényleg kijelenthető, hogy a Renault versenyzője jól ismeri Budapestet – és bizony fájlalja, hogy a vírushelyzet miatt ezúttal nem élheti át a város páratlan hangulatát.

35. MAGYAR NAGYDÍJ
JÚLIUS 17., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
JÚLIUS 18., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚLIUS 19., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 306.630 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 2., 16.10
Brit Nagydíj
Augusztus 9. 16.10A 70. Évforduló Nagydíja
Augusztus 16., 15.10
Spanyol Nagydíj

A francia csapat által szervezett csütörtök esti online sajtóbeszélgetésen Ricciardo a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, hiányoznak majd neki az esti lazítások fővárosunkban, ugyanis a szabályok alapján idén csak a pályán és szállodájában tartózkodhat:

„Nyilván sajnálom a kialakult helyzetet, mert Budapest nagyon szórakoztató város, ráadásul csodálatos is – különösen nyáron, amikor mindenki kint van az utcán és pozitív hangulat leng be mindent. A pályán minden annyira hektikus és nyüzsgő, ezért a Magyar Nagydíjak idején mindig kellemes volt a városban eltölteni az estét, és kicsit lazítani. Ez az élmény mindenkinek hiányzik most. Általában ez az utolsó verseny a nyári szünet előtt, és ilyenkor szervezünk egy nagyszabású csapatvacsorát, de most ez sem lehetséges. De úgy vagyok vele, hogy a Hungaroringen legalább vezethetünk, és ez sem akármi jelenleg” – mondta Ricciardo.

A Renault pilótája ezzel kapcsolatban kitért rá, hogy azért is örül a mogyoródi száguldásnak, mert a világjárvány kitörésének kezdeti fázisában abban sem volt biztos, hogy idén egyáltalán Magyarországra látogathat.

„Mivel a versenynaptárt át kellett alakítani a vírushelyzet miatt, egy ideig aggódtam, hogy a Magyar Nagydíj is elmarad, de nagyon boldog vagyok, hogy végül visszatérhettünk ide – tényleg! Már az alsóbb kategóriákban is nagyon jó élményeket szereztem, 2008-ban jártam itt először, és mindig jól érzem magam. Készen állok egy újabb szép versenyhétvégére!”– fogalmazott az ausztrál.

A napokban vált hivatalossá, hogy nagyszabású projekt keretében hamarosan kezdetét veszi a Hungaroring infrastruktúrájának fejlesztése, és Ricciardo szerint ez is azt mutatja, mennyire fontos a magyaroknak az F1.

„Nem tudtam róla, hogy felújítják a létesítményt, de igazán jó hír, ami azt jelzi, hogy a Formula–1 és Magyarország elkötelezett, hogy a Hungaroring a versenynaptárban maradjon remélhetőleg még sok-sok évig. Nem is tudom, van-e bármiféle javaslatom a fejlesztés kapcsán. A pálya környezete nagyon tetszik, közel van a főváros, mindenki szeret Budapesten időzni” – jelentette ki.

A Renault versenyzője eddig háromszor állhatott dobogóra Magyar Nagydíjon, ezek közül 2014-ben nyert is, idén pedig az a célja, hogy a gyengébben sikerült tavalyi hétvége után erős pontszerző helyen zárjon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik