F1: Ricciardo visszatért a Red Bullhoz – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.11.23. 15:02
null
A mosolya nem változott (Fotó: redbullracing.com)
Szerdán kora délután hivatalossá vált, hogy a nyolcszoros Formula–1-es futamgyőztes Daniel Ricciardo visszatér a Red Bull Racing istállóhoz, miután a csapat arról hivatalos honlapján beszámolt.

A 33 éves ausztrál 2014 és 2018 között már szerepelt a Red Bullnál, hét versenyt tudott megnyerni a csapatnál, s kétszer végzett a világbajnoki harmadik helyen, mielőtt a Renault-hoz igazolt volna, amelynél két évet töltött, majd a tavalyi idényt már a McLarennél kezdte, és az előző évi Olasz Nagydíjat meg tudta nyerni.

„Ez lehet a világ legrosszabbul kezelt titka, de a pletyka valóra válik: Daniel Riccardo hazatér és újra a csapatunk tagja lesz mint harmadik számú versenyző 2023-ban” – kezdődik az istálló közleménye, amely hangsúlyozza, az ausztrál versenyző fő feladata a csapatnál a tesztelés lesz, és szimulátorral is segíti majd a Red Bullt.

„Igazán izgatottan várom, hogy 2023-ban harmadik versenyzőként segítsem a csapatot. Rengeteg emlék köt ide, és már csak azért is megérte visszatérni, ahogy dr. Marko, Christian Horner és a többi csapattagok fogadtak” – idézi a csapat közleménye Ricciardót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik