F1: megint törölhetik a Kínai Nagydíjat a koronavírus miatt

Vágólapra másolva!
2022.11.23. 10:55
null
Legutóbb 2019-ben járt Kínában a mezőny (Fotó: AFP)
Könnyen előfordulhat, hogy jövőre csak 23 Formula–1-es versenyt rendeznek, Kínában ugyanis továbbra is dúl a koronavírus, s emiatt igencsak szigorúak a beutazási szabályok. A BBC értesülései szerint közel áll a törléshez a jövő évi kínai futam – sorozatban negyedszer maradhat el az ázsiai verseny.

A Formula–1 az ősszel hozta nyilvánosságra a jövő évi versenynaptárát, amelyben rekordot jelentő 24 futam szerepelt, ám könnyen lehet, hogy csak 23 versenyt rendeznek meg – ami amúgy szintén rekordot jelentene. A naptárban negyedik versenyként szereplő Kínai Nagydíj megrendezése minimum kérdéses, az ázsiai országban ugyanis továbbra is igen szigorú szabályozások érvényesek a koronavírus-járvány miatt, így a beutazás is igencsak nehézkes.

A „száguldó cirkusz” 2019 óta nem járt Kínában, pedig minden évben szerepelt az előzetesen kiadott versenynaptárban a Kínai Nagydíj – ahogy a jövő éviben is ott van –, ám a BBC úgy tudja, sorozatban negyedszer is elmaradhat a verseny, és ugyan Stefano Domenicalli, az F1 vezérigazgatója hivatalosan még nem jelentette be a változást, a brit közszolgálati média szerint az „elkerülhetetlennek tűnik”.

Ha megteszi, az azt jelentheti, hogy csaknem egy hónap szünet lesz a versenynaptárban az idény indulása után nem sokkal: az április 2-i ausztrál futamot követően csak a hónap végén, április 30-án rendezik a következő versenyt Azerbajdzsánban.

Ezt elkerülendő az F1 szerzői szeretnék elérni, hogy egy héttel előrébb hozzák a baki versenyt, ám az azeriek részéről erre egyelőre nem sok hajlandóság mutatkozik

A jövő évi versenynaptár
A jövő évi versenynaptár

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik