F1: a 82 éves Mario Andretti kipróbálhatja a McLaren egyik autóját

Vágólapra másolva!
2022.05.12. 15:31
null
Mario Andretti (balra) Zac Brownnal és Emerson Fittipaldival (Fotó: Twitter.com)
Az elmúlt hétvégén rendezett Miami Nagydíj során a McLaren ügyvezetője, Zak Brown megállapodott az 1978-as világbajnok Mario Andrettivel, aki az idei Amerikai Nagydíj előtt vezetheti az istálló egyik korábbi F1-es autóját.

Noha Mario Andretti idén már 82 éves, ez korántsem jelenti, hogy eltávolodott volna az autósport világától: a mai napig rendszeresen vezet az Indycarban kétüléses bemutató autót, igencsak erős köröket megy a (jól fizető) vendégekkel.

„Nyélbe ütöttünk egy üzletet Marióval, aki így egy tételt kihúzhat a bakancslistájáról: egy korábbi McLaren F1-es autót vezethet majd Austinban” – jelentette be Brown a Twitteren az 1978-as világbajnokkal kötött megállapodást, igaz, azt nem pontosította, hogy melyik modellt viheti el majd néhány körre a mai napig utolsó amerikai F1-es futamgyőztes és világbajnok.

Mario Andretti 1968-tól 1973 kihagyásával 1982-ig szerepelt a Formula–1-ben, 131 futamon állt rajthoz, 12 győzelmet aratott, s 1978-ban világbajnoki címet szerzett a Lotusszal. Versenyzett még a Ferrarinál, a Parnellinél, az Alfa Romeónál és a Williamsnél is – a McLarennél ő nem, csak a fia, Michael szerepelt 1993-ban egy fél idényen át.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik