F1: Imola megállapodott Ecclestone-nal az Olasz GP-ről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.18. 15:26
Nem csitulnak a pletykák az Olasz Nagydíj jövőjéről. Angelo Sticchi Damiani, az Olasz Automobilklub elnöke továbbra is támogatja Monzát, de Uberto Selvatico Estense, a Formula Imola elnöke szerint ők már rendelkeznek egy bizonyos megállapodással Bernie Ecclestone-nal.

Habár a megállapodás már megköttetett, addig nem léphet érvénybe, míg az Olasz Automobilklub el nem fogadja. Ez több hónapig is eltarthat, de Uberto Selvatico Estense és csapata mindent elkövet, a Brit Nagydíj helyszínére is ellátogatott, hogy tárgyaljon Ecclestone-nal.

„Bernie tudja, hogy ránk számíthat – nyilatkozta Uberto Selvatico Estense. – Küldött nekünk egy javaslatot, amit mi aláírtunk, és visszaküldtünk neki. Örülnénk, ha újra köszönthetnénk az F1-et Imolában. Ez már csak Angelo Sticchi Damianin múlik. Azt hiszem, ennek politikai oka van. Van egy megállapodásunk Bernie-vel, és már csak a nemzeti sporthatóság beleegyezésére van szükségünk. Ha a jövőben nem lenne Olasz Nagydíj, az Sticchi Damiani úrnak sem lenne jó."

Az Formula Imola elnöke természetesen szeretne minél előbb pontot tenni az ügy végére, és elmondta, hogy már hozzá is láttak a szükséges előkészületekhez, hogy fogadhassák a királykategória mezőnyét 2017-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik