F1: Ecclestone önálló női bajnokságról álmodozik

Vágólapra másolva!
2015.03.30. 14:40
null
Carmen Jordá lenne a női F1-es bajnokság egyik sztárja (Fotó: AFP)
Bernie Ecclestone új ötlettel állt elő a Formula–1 népszerűsítése érdekében: szerinte rendezhetnének egy külön bajnokságot a női pilótáknak, a futamokat a versenyhétvégéken tarthatnák meg.

„Az egész még csak egy gondolat, szerintem érdemes lenne adni nekik egy esélyt – mondta Ecclestone. – Valamiért a női pilóták nem jutnak el az F1-be, pedig nem arról van szó, hogy nem akarjuk őket itt látni. Hogyne akarnánk, óriási figyelmet kapna az F1 egy női versenyzővel, minden bizonnyal a szponzorok is tolonganának.”

Női pilóta legutóbb 1976-ban indult az F1-ben. Lella Lombardi óta csak az edzéseken láthattunk női versenyzőket. Az 1990-es évek elején Giovanna Amati próbálta kvalifikálni magát, de az időmérőkön elbukott, míg Susie Wolff a Williamsnél csak tesztpilótaként szerepel. A Lotus szintén tesztpilótának alkalmazta Carmen Jordát, ami nagy felháborodást váltott ki versenyzői körökben – a spanyol hölgy ugyanis inkább szép, mintsem gyors…

„Kezdetnek felvetettem a csapatoknak, hogy indítsunk külön bajnokságot, hátha azon keresztül eljut valaki az F1-be. Rendezhetnénk nekik versenyt az F1-es futam előtt vagy akár szombaton. Mondom, mindez egyelőre csak gondolat, de szerintem szuper lenne, ha megvalósulna, feldobná a versenyhétvégéket” – mondta Ecclestone.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik