F1: az exversenyző szerint csak ketten nyertek volna Hamilton autójával

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 14:24
null
Berger szerint Leclerc is világbajnok lehetett volna a W11-essel (Fotó: AFP)
Az előző idény is főként a Mercedes dominanciájáról szólt, ám Gerhard Berger, a korábbi versenyző és a csapatfőnök ennek ellenére nem gondolja úgy, hogy Lewis Hamilton autójával bárki világbajnok lehetett volna.

 

Elnézve a Mercedes évek óta tartó dominanciáját – ami 2020-ban talán az utóbbi idényeknél is jelentősebb volt –, egyesekben kérdéseket vethet fel a tény, hogy az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton egy igen gyors és megbízható autóval érte utol Michael Schumachert a vb-címek tekintetében. A versenyképes autó fontossága akkor is szóba került, amikor George Russell Hamiltont helyettesítve majdnem megnyerte a Szahíri Nagydíjat.

A tízszeres futamgyőztes Gerhard Berger ennek ellenére úgy véli, Hamiltonon kívül csupán két másik versenyző lett volna képes a brit pilótáéhoz hasonló teljesítményre a W11-es volánja mögött.

„Charles Leclerc és Max Verstappen két kiváló versenyző, ám továbbra is Lewis Hamilton a legerősebb és legösszetettebb pilóta a világon – vélekedik Berger. – Mindig tudja, hogyan értelmezze tökéletesen az adott szituációt a pályán, és a versenyek összes körében a legtöbbet tudja kihozni az autójából. Optimálisan használja a gumikat, a biztonsági autós fázisok után pedig rettentő gyorsan vissza tudja állítani azokat a megfelelő hőmérsékletre.”

„Arra emlékeztet engem, amikor anno közvetlenül Senna vagy Schumacher mögött autóztam egy versenyen, de miután kiálltam kerékcserére, már öt másodpercre maradtam le tőlük. Senna, Schumacher és Hamilton mindenképp különleges versenyzők, és ők hárman minden idők legjobb F1-es pilótái között vannak. Ám Leclerc és Verstappen is világbajnok lett volna 2020-ban, ha a Hamilton nem lett volna a Mercedesnél” – tette hozzá Berger.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik