F1: a Renault főnöke elárulta, mi a tervük Kubicával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.27. 11:11
Robert Kubica 2017-ben biztosan nem indul F1-es futamon – jelentette ki Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke, mintegy megcáfolva azokat a sajtóhíreket, hogy a Magyar Nagydíj után a Hungaroringen az idei autóval tesztelő lengyel akár már ősszel válthatja Jolyon Palmert.

Kubica az idén többször tesztelt a Renault korábbi autójával, de jövő szerdán már az ideikocsiba ül be a Hungaroringen. Spekulációk szerint ez a biztos jele annak, hogy a francia istálló már az idén versenyre nevezi a lengyelt.

Abiteboul csütörtökön leszögezte, szó sincs Jolyon Palmer leváltásáról.

„Továbbra is támogatjuk Jót, nincs változás a tervünkben. Robert korábbi tesztjei után még szükség van további vizsgálódásra – mondta Abiteboul. – A 2012-es autó tesztelése mellett más programunk is van, mint az orvosi ellenőrzések és a szimulátormunka, ezekről most nem szeretnék beszélni.”

„Tudni akarjuk, mennyire valószerű, hogy Robert visszatérjen, és esetleg versenyen induljon. Ez az utolsó lehetőségünk, hogy idei autót vezessen, és ki is használjuk. De ez a projekt inkább közép- vagy hosszútávú, azaz rövid távon biztosan nem változtatunk. Robert a 2018-as állásra pályázik, ha jól is sikerül a teszt, nincs a terveink között, hogy már az idén versenyezzen. Jo tudja, hogy Robert nem a mostani, hanem a következő szezonban lehet rivális számára. Belgiumban biztosan Jo vezet, és a terveink szerint a szezon végéig így marad” – mondta Abiteboul, de hozzátette, Palmertől többet vár a csapat, ha jövőre meg akarja tartani az állását.

Nico Hülkenberg állása bombabiztosnak tűnik, a másik autóra pályázik Kubica és Palmer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik