F1: A Red Bullnál nincs első és második számú pilóta - Marko

Vágólapra másolva!
2013.03.26. 17:44
Helmut Marko, a Red Bull-istálló Sebastian Vettel-párti tanácsadója szerint nem volt olyan nagy dolog a Malajzai Nagydíjon történt „félreértés". Az osztrák sportvezető pozitívumként emelte ki, hogy a Red Bull vezetői a csata kezdete után már nem szóltak bele Vettel és Mark Webber küzdelmébe, mint ahogy a Mercedesnél tették.

„Nem számítottunk ilyen félreértésre, de Sebastian az utolsó kerékcseréje után nagyon gyors volt, és bár a csapat rájuk szólt, hogy tartsák a pozíciójukat, hirtelen Mark mellett termett. De végül engedték a csatát, ebből is látszik, hogy a Red Bullnál nincs első és második számú pilóta, mint a Mercedesnél – mondta Marko. – Persze ennek megvan a kockázata, hogy odalesz az első két helyezés, de mindenképpen örömteli, hogy a mi versenyzőink akarnak, és nem úgy megy, mint a Mercedesnél, ahol egy csettintésre marad a helyén a versenyző.”

Marko, aki sohasem titkolta, hogy Vettel pártján áll, igyekezett megvédeni a németet. Az osztrák tanácsadó szerint az sem volt sok a háromszoros világbajnoktól, hogy a verseny közepén a rádión azt mondta, „tüntessék el az útjából” Webbert.

„Igaza volt, mert Hamilton és Rosberg mögötte volt, és Mark túl lassan ment. Aztán szóltak Marknak, aki fel is gyorsított. A két Mercedes nemcsak a DRS-zóna miatt volt veszélyes, hanem azért is, mert a kerékcseréknél elé is kerülhettek” – mondta Marko.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik