F1: a Ferrari elakadt, visszacsábítaná Ross Brawnt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.19. 16:19
A Ferrarinál az elmúlt napokban több értekezletet is tartottak annak érdekében, hogy visszatérjen a csapat a fejlődés útjára, mert a tavalyi előrelépés után az idén megtorpant az istálló. Megoldásként felvetődött Ross Brawn visszahívása.

Brawn az 1990-es évek közepén a Benettont elhagyva igazolt át a Ferrarihoz, amelynél a Michael Schumacher nevével fémjelzett sikerkorszak egyik alapembere volt, s 2006 végén Schumival együtt távozott. Utána a Honda/Brawn/Mercedes csapatfőnöke lett, 2013 végén távozott a csapattól, amelynek megalapozta a sikereit.

A Ferrari már meg is kereste Brawnt, aki visszautasította a hívást. Az új terv szerint csak tanácsadó szerepkört szánnának neki, azaz nem kellene utazgatnia a csapattal, bőven lenne mellette szabad ideje.

Sergio Marchionne elnök és Maurizio Arrivabene csapatfőnök azt várná tőle, hogy nézze át a csapat struktúráját, és adjon tanácsot, miben, hogyan kellene változtatni. Ezen felül persze az autó fejlesztésébe is beleszólhatna.

A Ferrarin kívül mások is többször megpróbálták visszacsábítani Brawnt az F1-be, de azt mondta, élvezi a „nyugdíjas” éveit.

„Ha valamihez hozzákezdek, abba mindent beleadok, napi huszonnégy órát annak szentelek, ilyen a természetem. Erre már nincs szükségem. Persze, soha ne mondd, hogy soha, de most nagyon élvezem az életem, és semmi olyannal nem találtak meg, ami kellőképp motiválna vagy érdekelne” – mondta Brawn nemrég a Sky Sportsnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik