F1: 5000 GB-nyi adat is keletkezhet naponta egy csapatnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 09:24
Jó kedéllyel készült a Magyar Nagydíjra csütörtök esti sajtórendezvényén a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost és pilótája, Danyiil Kvjat.

A Toro Rosso csapatfőnöke többek között elmondta, hogy a Hungaroring újraaszfaltozása miatt a második szabadedzés előtt nem tudják, mire lesznek képesek a magyar futamon, hiszen Spielbergben is adódtak problémáik a gumik túlmelegedésével az új felszín miatt. Tost ennek ellenére eredményes szereplést vár a csapattól a szezon második felében. Elmondása szerint Szingapúrban és Malajziában erősek lehetnek, azonban Belgiumban, Olaszországban és Brazíliában számít az esetleges gyengébb szereplésre.

Természetesen szóba került a rádiós kommunikáció szigorítása is. Franz Tost továbbra is úgy gondolja, hogy az F1 rossz irányba halad az ilyen szabályokkal, sőt a fejvédő keretet sem tartja jó döntésnek. Kvjat azonban ennél keményebb szavakkal illette a jövő évre tervezett elem bevezetését, és örül neki, hogy végül is a jelek szerint nem valósul meg a terv.

A Magyar Nagydíj mellesleg fizikailag igencsak megviseli a pilótákat a nagy meleg miatt. Kvjat a szingapúri és a malajziai futammal állította párhuzamba a mogyoródi versenyt ezen a téren. Bár ezeken a helyszíneken magasabb a hőmérséklet, a Hungaroringen több a kanyar, ami miatt még jobban kell koncentrálniuk a versenyzőknek, ezért jobban megterheli őket.

A csütörtök esti sajtóeseményen szóba került, hogy hihetetlen mennyiségű, akár napi 5000 gigabájtnyi adat, termelődik az F1 minden egyes csapatánál, legyen szó versenyhétvégéről, téli tesztről vagy egy átlagos napról a gyárban. Ezeknek az adatoknak a biztonságos védelme elengedhetetlen, ezért a Toro Rosso a Magyar Nagydíjra a hibrid felhő alapú adatvédelem terén világelső Acronisszal kötött megállapodást.

„Az Acronis élvonalbeli, az adatvédelem terén dinamikusan fejlődő vállalat, amely kiválóan kapcsolódik a Formula–1-hez. Ez az együttműködés megmutatja majd, hogy sikeres a közös munkánk és együtt haladunk előre" – mondta Kvjat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik