El: Unai Emery szerint az Arsenal tizenegyese nem volt jogos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 09:04
null
Unai Emery (jobbra) szerint több góllal nyerhettek volna az Arsenal ellen (Fotó: Getty Images)
A Manchester United és a Villarreal szerzett előnyt az Európa-liga elődöntőjében. Előbbi 6–2-re kiütötte az AS Romát, míg a spanyol együttes 2–1-re legyőzte az Arsenalt. Íme, a vezetőedzők értékelése!

 

 

A Villarreal a 30. percben 2–0-ra vezetett, a londoni gárda a második félidőben szépített. Mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a találkozót kiállítás miatt.

„Nyilván nem azért jöttünk ide, hogy vereséget szenvedjünk, ám a kétgólos hátrány és a piros lap után talán ez a legjobb eredmény, amit elérhettünk – idézi a Sky Sports a BT Sportnak nyilatkozó Mikel Artetát, az Arsenal menedzserét. – Két ellentétes félidőt produkáltunk. Az első játékrészben nem tudtuk a saját játékunkat hozni, szervezetlenek és pontatlanok voltunk. Nem jelentettünk veszélyt az ellenfél kapujára, ám a fordulás után ez megváltozott. Már hozzászoktunk, hogy Bukayo Saka jól futballozik, ám nem támaszkodhatunk rá mindig. Biztos vagyok benne, hogy van esélyünk megnyerni a párharcot.”

Unai Emery, a Villarreal vezetőedzője – aki ezt megelőzően az Arsenalt irányította – szerint igazságtalan eredmény született.

„Volt esélyünk arra, hogy megszerezzük a harmadik gólt – olvasható a Marcán Unai Emery Movistarnak adott interjúja. – Az Arsenal tizenegyese nem volt jogos, rossz döntés született, pláne, hogy van VAR. Az első félidőben a játékvezető visszavont egy tizenegyest, nem akart még egyet. Örülünk a győzelemnek, de igazságtalan az eredmény, nagyobb különbséggel nyerhettünk volna. A visszavágón gólt kell szereznünk.”

Solskjaer és Fonseca (Fotó: Getty Images)
Solskjaer és Fonseca (Fotó: Getty Images)

A másik párharcban nehéz elképzelni, hogy ne a Manchester United jusson be a döntőbe. A Roma ugyan 2–1-re vezetett a szünetben, ám az MU játékosai a második játékrészben öt gólt szereztek.

„Természetesen szeretnénk továbbjutni
– így Ole Gunnar Solskjaer, az MU menedzsere. – A szünetben jól reagáltunk a helyzetre, bár szerintem az első félidőben is egész jól játszottunk, igaz, gyakran elfelejtettünk visszafutni védekezni. Edinson [Cavani] fantasztikus volt. A szezon ezen szakaszában pontosan ezt várjuk el a rutinos játékosainktól.”

A 34 éves uruguayi csatár két gólt szerzett, két gólpasszt adott és kiharcolt egy tizenegyest a csütörtöki találkozón.

Paulo Fonsecának, a Roma mesterének az első félidőben hármat kellett cserélnie sérülés miatt.

„Ez egy súlyos vereség – nyilatkozta a Sky Sport Italiának Paulo Fonseca. – Az első félidőben jól teljesítettünk, ám a másodikban nem tudtuk tartani a lépést. A sérülések miatt nem volt több cserelehetőségünk, pedig Amadou Diawarának és Chris Smallingnak is akadtak gondjai. Nehéz megmagyarázni, hogy egy ilyen első félidő után hogyan hibázhatunk ennyit. A harmadik hazai gól után nem volt mentális erőnk talpra állni. Pozitív, hogy eljutottunk a legjobb négy közé, és az első félidő játéka is megmutatta, képesek vagyunk ezen a szinten versenyezni.”

A visszavágókra május 6-án kerül sor.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Villarreal (spanyol)–Arsenal (angol) 2–1 (2–0)
Vila-real,La Cerámica,zárt kapuk mögött. Vezette:Soares Dias (portugál)
V
illarreal:Rulli – Foyth (Mario Gaspar, 70.), Albiol, Pau Torres, Pedraza (A. Moreno, 80.) – Chukwueze, Parejo, Capoue, Trigueros (Moi Gómez, 80.) – Alcácer (Coquelin, a szünetben), Gerard Moreno.Vezetőedző:Unai Emery
Arsenal:
Leno – Chambers, Holding, Marí, G. Xhaka – Partey, Ceballos – B. Saka (Aubameyang, 80.), Ödegaard (Martinelli, 63.), N. Pépé (Willian, 90+5.) – Smith Rowe (el-Neni, 90+5.).Menedzser:Mikel Arteta
Gólszerző:
Trigeros (5.), Albiol (29.), ill. N. Pépé (73. – 11-esből)
Kiállítva:
Capoue (80.), ill. Ceballos (57.)

Manchester United (angol)–Roma (olasz) 6–2 (1–2)
Manchester
, Old Trafford, zárt kapuk mögött. Vezette: Del Cerro (spanyol)
MU: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Fred (Matics, 83.) – Rashford (Greenwood, 76.), Bruno Fernandes (Mata, 89.), Pogba – Cavani. Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
Roma:
Pau López (Mirante, 28.) – Smalling, Cristante, Ibanez – Karsdorp, A. Diawara, Veretout (Villar, 5.), Spinazzola (Peres, 37.) – Lo. Pellegrini, Mhitarjan – Dzeko.Vezetőedző: Paulo Fonseca
Gólszerző:Bruno Fernandes (9., 71. – a másodikat 11-esből), Cavani (48., 64.), Pogba (74.), Greenwood (86.), ill. Lo. Pellegrini (14. –11-esből), Dzeko (33.)

 

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik