El: Nincs nagy gond; nem vesztettünk el mindent – Xavi

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.03.11. 09:27
null
Xavi tisztában volt vele, hogy nem lesz könnyű dolguk (Fotó: AFP)
Ahogy beszámoltunk róla, a Barcelona 0–0-t játszott odahaza a Galatasarayjal az Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásán. Lássuk, hogyan értékelték az összecsapást a főszereplők!

 

„Figyelembe véve, hogy itthon játszottunk, ez nem jó eredmény. A második félidőben valamivel jobbak voltunk, de miután csökkent a játékunk intenzitása, kiegyenlítetté vált a mérkőzés” – kezdte értékelését Xavi.

A Barcelona vezetőedzője hozzátette, tisztában voltak vele, hogy nem lesz könnyű dolguk.

„Tegnap is mondtam, ez az Európa-liga, megérdemelten vannak itt a csapatok. Kemény és minőségi versenysorozatról beszélünk, alázatosnak kell lennünk. Jelenleg nincs nagy gond – nem vesztettünk el mindent, habár nem hoztuk magunkat nyerő helyzetbe. Úgy megyünk Isztambulba, hogy nyernünk kell a továbbjutáshoz – akárcsak Nápolyban.”

„Nem járattuk elég gyorsan a labdát és nem helyeztük megfelelő nyomás alá az ellenfelet. A második félidőben feljavultunk, de most Törökországban kell nyernünk” – tette hozzá Pedri.

A Galatasarayt irányító Domenec Torrent elégedett volt csapatával.

„Xavi a barátom, a meccs után mondtam neki, alig várjuk, hogy vendégül lássuk őket Isztambulban. Fizikailag erősek voltunk ma, egyre jobban fejlődünk csapatként.”

Az isztambuliak spanyol kapusa, Inaki Pena szintén a csapategységet emelte ki.

„Nagyon jók voltunk csapatként. Az volt a célunk, hogy megőrizzük az esélyeinket a visszavágóra, meglátjuk, mi lesz Isztambulban. A Barcelona szurkolói megtapsoltak a meccs előtt, nagyszerű pillanat volt ez nekem. Ezúton szeretnék köszönetet mondani nekik” – mondta a 23 éves futballista, aki a katalánok játékosa, és januárban került kölcsönbe a török klubhoz.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Barcelona (spanyol)–Galatasaray (török) 0–0
Barcelona, Camp Nou, 61 740 néző. V: Bastien (francia)
Barcelona:
Ter Stegen – Dest, R. Araújo (Piqué, a szünetben), E. García, Alba – Nicolás González (Busquets, a szünetben), F. de Jong, Pedri – A. Traoré (L. de Jong, 80.), Ferran Torres (O. Dembélé, a szünetben), Depay (Aubameyang, 61.). Vezetőedző: Xavi
Galatasaray: Inaki Pena – Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt – Kutlu, Antalyali, Babel (Kilinc, 69.), Feguli (Cicaldau, 79.), Aktürkoglu (B.A. Yilmaz, 90+2.) – Mostafa Mohamed (B. Gomis, 69.). Vezetőedző: Domenec Torrent

A visszavágót március 17-én játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik