El: a Celtic kétgólos előnnyel utazik Hollandiába az Alkmaarhoz

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 22:51
null
Forrest szerezte a második hazai gólt (Fotó: AFP, archív)
A skót Celtic magabiztos játékkal kétgólos győzelmet aratott hazai pályán a holland AZ Alkmaarral szemben a labdarúgó Európa-ligában, a playoffkörös párharc első mérkőzésén.

 

Egészen más lehetett volna a meccs képe, ha az AZ Alkmaar az 5. percben megszerzi a vezetést – s ettől nem is járt messze a holland gárda, Vangelisz Pavlidisz lövése a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. Néhány perccel később sem volt szerencséje a vendégcsapatnak: a 12. percben járt a meccs, amikor előnybe került a Celtic, David Turnbull kapu elé belőtt labdájára Furuhasi Kjogo érkezett a legjobb ütemben (1–0).

Mezőnyben ugyan nem volt nyomasztó a glasgow-iak fölénye, az ember érzése mégis az volt a gól után: az történik a pályán, amit a zöld-fehérek akarnak. A Celtic határozottabban, pontosabban játszott ellenfele térfelén, s ebből több helyzetet is alakított ki, Liel Abada centerezéseiben többször is ott volt a gólveszély az első félidő végén.

A fordulás után az Alkmaar kezdett jobban, Thijs Oosting lövése azonban elszállt a hazai kapu fölött. A Celtic ezúttal is kegyetlenül kihasználta a lehetőséget, s a 61. percben Furuhasi passza után James Forrest megduplázta az előnyt (2–0).

A végjátékban Odsonne Édouard tehette volna még magabiztosabbá a skótok győzelmét, ám ígéretes helyzetben naggyá tette az Alkmaar kapusát, Hobie Verhulstot.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFF)
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Celtic (skót)–AZ Alkmaar (holland) 2–0
(Furuhasi 12., J. Forrest 61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik