BORSOS LÁSZLÓ (Riga) 2021.07.22 10:57 Frissítve: 2021.07.22 12:36

Ekl: a lett sportportál szerint a Puskás Akadémia a favorit

A lett sajtót nem hozza lázba az FK RFS csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzése, a találkozót beharangozó portál szerint a jelentős igazolásokat nyélbe ütő Puskás Akadémia a párharc esélyese.

 

Joao Nunes (lent) és Jakov Puljic (Fotó: Török Attila)

 

Az már a mérkőzést megelőző, szerdai sajtókonferencián egyértelmű volt, hogy az FK Rigas FS csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzése nem különösebben mozgatja meg a helyieket. A szervezők jelezték, nagyon kevés szurkolót várnak a találkozóra, két héttel ezelőtt az első selejtezőkörben 352 néző előtt fogadták a feröeri KÍ-t, de az is beszédes, hogy lapunkon kívül csupán egy helyi médium képviseltette magát az eseményen – hiába, az országban a jégkorong és a kosárlabda is kenterbe veri a futballt népszerűségben. Mindezek tükrében talán nem meglepő, hogy a lett médiában nem szenteltek kolumnás cikkeket a Puskás Akadémia elleni összecsapás beharangozásának.

A sportacentrs.com munkatársa, Emils Ozerinskis azonban „tollat ragadott”, s megírta várakozásait a magyar idő szerint 18 órakor kezdődő találkozó kapcsán. Az újságíró szerint a rigai csapatnak nem kell megbirkóznia az esélyesség terhével, mivel a két klub játékosállományának becsült értéke és a két bajnokság közötti objektíven mérhető különbség miatt a Puskás Akadémia számít favoritnak.

Egyébiránt az RFS-nek nem szokatlan az a helyzet, hogy esélytelenebbként ütközik meg ellenfelével a nemzetközi kupaporondon, mivel az előző selejtezőkört leszámítva, amelyben a feröeri KÍ-t drámai körülmények között, nem várt hazai vereség után idegenben kiütötte, mindannyiszor az esélytelenebb csapatként tartották számon.

A felcsútiak vetélytársánál felbukkant egy új név, az észt válogatott balhátvéd Artur Pikket is nevezték a találkozóra (aki nem mellesleg az előző szezonban a DVTK labdarúgója volt, hét NB I-es bajnokin szerepelt – a szerk.), de a nyáron érkező középcsatárt, Deniss Rakelst is nevezték a keretbe. A portál megjegyzi, a magyar ezüstérmes még nem kezdte el a bajnoki szereplését, az idény első mérkőzéseit a finn Inter Turku ellen vívta, amelyen 3–1-es összesítéssel lépett túl. Egyetlen labdarúgót sem adott az Eb-szereplő magyar válogatottnak, ugyanakkor több jelentős igazolást is nyélbe ütött: a szerző megemlíti a másfél millió euróra taksált horvát Jakov Puljic és a cseh belső védő, Patrizio Stronati érkezését.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

18.00: FK Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia, Jurmala (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

2021.07.22 19:24:08

Ekl/El CSELŐTEI MÁRK (összefoglaló), HERCZEG ZSOLT (percről percre)

Holender Filip csereként állt be, Schäfer András viszont végigjátszotta a mérkőzést.

2021.07.22 20:45:03

Ekl/El H. Á.

Kleinheisler László is helyet kapott az eszékiek kezdőcsapatában, 57 perc jutott neki.

2021.07.22 18:47:33

Ekl/El SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BALÁZS DÁVID (percről percre)

A lila-fehérek találataira a hajrában bombagóllal válaszolt a Vaduz, így nyílt maradt a párharc.

2021.07.21 15:33:26

Ekl/El BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT, DUDUCZ TIBOR (percről percre)

A szentgyörgyiek az utolsó percekben emberhátrányban játszottak, de így sem kaptak ki.

2021.07.22 17:15:33

Ekl/El BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Hornyák Zsolt csapata háromgólos hátrányban kaput eltaláló lövés nélkül hozta le a második félidőt.