BORSOS LÁSZLÓ (Riga) 2021.07.22 10:57 Frissítve: 2021.07.22 12:36

Ekl: a lett sportportál szerint a Puskás Akadémia a favorit

A lett sajtót nem hozza lázba az FK RFS csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzése, a találkozót beharangozó portál szerint a jelentős igazolásokat nyélbe ütő Puskás Akadémia a párharc esélyese.

 

Joao Nunes (lent) és Jakov Puljic (Fotó: Török Attila)

 

Az már a mérkőzést megelőző, szerdai sajtókonferencián egyértelmű volt, hogy az FK Rigas FS csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzése nem különösebben mozgatja meg a helyieket. A szervezők jelezték, nagyon kevés szurkolót várnak a találkozóra, két héttel ezelőtt az első selejtezőkörben 352 néző előtt fogadták a feröeri KÍ-t, de az is beszédes, hogy lapunkon kívül csupán egy helyi médium képviseltette magát az eseményen – hiába, az országban a jégkorong és a kosárlabda is kenterbe veri a futballt népszerűségben. Mindezek tükrében talán nem meglepő, hogy a lett médiában nem szenteltek kolumnás cikkeket a Puskás Akadémia elleni összecsapás beharangozásának.

A sportacentrs.com munkatársa, Emils Ozerinskis azonban „tollat ragadott”, s megírta várakozásait a magyar idő szerint 18 órakor kezdődő találkozó kapcsán. Az újságíró szerint a rigai csapatnak nem kell megbirkóznia az esélyesség terhével, mivel a két klub játékosállományának becsült értéke és a két bajnokság közötti objektíven mérhető különbség miatt a Puskás Akadémia számít favoritnak.

Egyébiránt az RFS-nek nem szokatlan az a helyzet, hogy esélytelenebbként ütközik meg ellenfelével a nemzetközi kupaporondon, mivel az előző selejtezőkört leszámítva, amelyben a feröeri KÍ-t drámai körülmények között, nem várt hazai vereség után idegenben kiütötte, mindannyiszor az esélytelenebb csapatként tartották számon.

A felcsútiak vetélytársánál felbukkant egy új név, az észt válogatott balhátvéd Artur Pikket is nevezték a találkozóra (aki nem mellesleg az előző szezonban a DVTK labdarúgója volt, hét NB I-es bajnokin szerepelt – a szerk.), de a nyáron érkező középcsatárt, Deniss Rakelst is nevezték a keretbe. A portál megjegyzi, a magyar ezüstérmes még nem kezdte el a bajnoki szereplését, az idény első mérkőzéseit a finn Inter Turku ellen vívta, amelyen 3–1-es összesítéssel lépett túl. Egyetlen labdarúgót sem adott az Eb-szereplő magyar válogatottnak, ugyanakkor több jelentős igazolást is nyélbe ütött: a szerző megemlíti a másfél millió euróra taksált horvát Jakov Puljic és a cseh belső védő, Patrizio Stronati érkezését.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

18.00: FK Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia, Jurmala (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

2021.09.16 23:28:02

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A »tisztes helytállás« ezúttal nem frázis, hanem valóság volt.

2021.09.16 16:51:45

Európa-liga CSELŐTEI MÁRK

A skótok már kettővel vezettek, majd négy gólt szerzett a Betis, mégis izgalmas lett a vége.

2021.09.16 17:10:01

Európa-liga NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bátran és góllal kezdett Leverkusenben a magyar bajnok, de a hazaiak megfordították a mérkőzést.

2021.09.16 11:28:04

Európa-liga P. K.

Topligás klub ellen idegenben legutóbb az ETO tudott nyerni – 1991 óta ez csak a győrieknek jött össze.