A Roma kiütötte a Brightont, a Leverkusen a 92. percben mentett ikszre az El-nyolcaddöntőben

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 20:47
Wirtz varázsolt, így mentett ikszre a Leverkusen (Fotó: Getty Images)
Az azeri Qarabag 2–2-es döntetlent játszott a Bundesligában éllovas Bayer Leverkusennel, míg a Roma 4–0-ra legyőzte a Brightont a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtöki odavágóin.

 

ROMA–BRIGHTON

A teljes nyolcaddöntő egyik legjobban várt párharca volt, de úgy tűnik, már egy meccs után eldőlt... A két edző és a játékstílusok miatt is pikáns volt a párosítás: Daniele De Rossi sokat tanult a Brighton mesterétől, honfitársától, Roberto De Zerbitől. A rómaiak azon a ponton verték meg az angolokat, ahol a legsebezhetőbbek: átrúgták a védelmi vonalukat. Utóbbinak köszönhetően Paulo Dybala és Romelu Lukaku is ziccerben lépett ki az első félidőben, és helyzetüket mind a ketten gólra váltották.

Ezt követően teljesen visszaállt a Roma, átadta a területet, majd kontrákkal zilálta még inkább szét a brightoni védelmet. A második félidőben Gianluca Mancini és Bryan Cristante is beköszönt, az olasz fővárosiak pedig jó eséllyel a továbbjutás sorsát is eldöntötték... 4–0

Ez eldőlt? (Fotó: Getty Images)  
Fotó: Paolo Bruno

QARABAG–LEVERKUSEN

Tíz fordulóval a vége előtt tíz pont a Bayer Leverkusen előnye a Bundesligában a Bayern München előtt, de a 11-szeres címvédőt sohasem szabad leírni, így Xabi Alonso úgy gondolta, nem a bajnokságban, az Európa-ligában pihentet. Nos, erre kis híján ráfázott a csapata, amely az első félidő hajrájára kétgólos hátrányba került Azerbajdzsánban, a Qarabag vendégeként – a 27 éves brazil Juninho góllal és gólpasszal jelentkezett.

A második félidő elején jött is Jeremie Frimpong, Granit Xhaka és Florian Wirtz – Xabi Alonso beküldte sztárjait. Ennek meg is lett az eredménye, előbb ugyanis Wirtz szépített, a 92. percben pedig Patrik Schick egyenlített. A Leverkusen ikszre mentette a meccset, a visszavágót pedig hazai pályán játssza, így minden esélye megvan a továbbjutásra, sőt... 2–2

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Sparta Praha (cseh)–Liverpool (angol) 1–5 (Bradley 46. – öngól, ill. Mac Allister 6. – 11-esből, D. Núnez 25., 45+3., L. Díaz 53., Szoboszlai 90+4.)
Roma (olasz)–Brighton & Hove Albion 4–0 (Dybala 13., R. Lukaku 43., G. Mancini 64., Cristante 68.)
Qarabag (azeri)–Bayer Leverkusen (német) 2–2 (Benzia 26., Juninho 45+2., ill. Wirtz 70., Schick 90+2.)
KÉSŐBB
21.00: Olympique Marseille (francia)–Villarreal (spanyol)
21.00: Benfica (portugál)–Rangers (skót)
21.00: Freiburg (német)–West Ham United (angol) (Tv: RTL3) – élőben az NSO-n!
21.00: Milan (olasz)–Slavia Praha (cseh)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik