Ekl: „A Fiorentina nem akarja, hogy Budapesten dőljön el a továbbjutás”

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.11.29. 12:29
null
Bryan Heynen szerint a Fiorentina csütörtökön be akarja biztosítani a továbbjutását (Fotó: AFP)
Bryan Heynen nagyon várja már a Fiorentina elleni találkozót az Ekl F-csoportjában, és győzelmet remél. Erről beszélt az olasz Corriere dello Sportnak adott nyilatkozatában.   

Interjút adott a Corriere dello Sportnak Bryan Heynen, a Ferencvárossal egy Ekl-csoportban szereplő Genk csapatkapitánya, amelyben kitért a magyar együttesre is.

„Nem számít, hogy ki szerzi a gólt a csapatomban. Az a fontos, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és nyerjünk. Már napok óta a lilák elleni meccs jár a fejünkben, és mondhatom, hogy készen állunk a küzdelemre. Nagyon fontos találkozó előtt állunk. Hatalmas a tét nekünk is és a Fiorentinának is, bár szerintem rajtuk nagyobb a nyomás. Ha nyernek, továbbjutnak, ugyanakkor ha nem sikerül nekik, akkor minden a Ferencváros otthonában dőlne el, és az nem lenne sima ügy.”

„A mostani meccs minden szempontból más lesz, mint az első. Egyrészt sok idő eltelt, másrészt a helyszín miatt. Az egyetlen dolog, ami nem változik, az az, hogy a Genk bátran fog kifutni a mérkőzésre. Az első találkozón hiányzott egy kis figyelem, hiszen a Fiorentina kétszer is gólt szerzett szöglet után, valamint nagyobb pontosság a helyzetkihasználásban.”

„A Fiorentina – Amrabatot és a két középcsatárt leszámítva – ugyanaz a csapat, mint tavaly volt, tehát még mindig félelmetes együttes. Még akkor is, ha ebben az idényben a kupa megnyerésére leginkább az Aston Villát látom esélyesnek. A mi csoportunk viszont nagyon kiegyensúlyozott. Ki merem jelenteni, hogy mi, a Fiorentina és a Ferencváros egyaránt megérdemelnénk, hogy az Európa-ligában szerepeljünk.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
F-CSOPORT
November 30., csütörtök

21.00:Fiorentina–Genk
21.00:Csukaricski–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina42211–4+78
2. FERENCVÁROS4136–4+26
3. Genk4135–3+26
4. Csukaricski441–12–110

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik