Ekl: a magyar óriás kiütötte a máltai bajnokot – lapszemle

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.08.11. 14:22
null
Az FTC gólzáporos győzelmet aratott Máltán (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)
A máltai újságok általában tényszerűen számoltak be a Ferencváros 6–1-es győzelméről a Hamrun Spartans ellen, néhány lap azonban megalázó vereségről, futball-leckéről ír, valamint arról, hogy nem várt különbséggel veszített a bajnokcsapatuk.

A Malta Independent szerint nem várt, megalázó vereséget szenvedett a Hamrun, amely futball-leckét kapott a Ferencvárostól, és csak Marchetti kapus remeklésének köszönhette, hogy nem kapott még több gólt.

A Times of Malta azt írta, hogy a magyar óriás kiütötte a máltai bajnokot, és hiába próbált meg mindent a Spartans, a Ferencváros a hazaiak minden védelmi hibáját megbüntette.

A One.com.mt tényszerűen számolt be az eseményekről, a gólok leírásán kívül nem fűzött értékelést a máltai vagy a magyar csapat teljesítményéhez.

A maltafootball.com is azt emelte ki, hogy a vártnál nagyobb különbségű vereséget szenvedett a máltai csapat, és hogy a gólokon kívül még kétszer a kapufa is megmentette a Hamrun Spartanst. Ennek az újságnak a cikkében is feltűnt a „magyar óriás” elnevezés a Ferencvárosra.

A Replay internetes televízió idézte Luciano Zauri edző meccs utáni nyilatkozatát: „Ha így veszít a csapat, akkor kár minden szó. Azt viszont mindenképpen érdemes megdicsérni, ahogy a játékosaim az első félidőben futballoztak. Még egy tiszta tizenegyest sem kaptunk meg. Természetesen a Ferencváros sokkal jobb csapat, mint a Hamrun, de az első félidő után elég elkeserítő az eredmény. Sajnos szarvashibákat követtünk el, és az olyan csapat, mint a Ferencváros, azonnal bünteti az ilyeneket. Így lényegében kiestünk, bár nem adjuk meg magunkat, és Budapesten a tőlünk telhető legjobb teljesítményt fogjuk nyújtani. Az európai kupákban olyan erős csapatok ellen játszunk, amelyeknek nagy a tapasztalatuk, ismerik a győzelem módját, ezért ott a Hamrun Spartansnak minden meccs nehéz. A hazai bajnokságban viszont más a helyzet, itthon minket akar mindenki legyőzni, de mi vagyunk a bajnokok, így az a célunk, hogy mindent megnyerjünk.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Hamrun Spartans (máltai)–Ferencváros 1–6 (0–1)

Ta' Quali, Nemzeti Stadion. Vezette: Eldrojan Hamiti (albán)
HAMRUN:Marchetti – Mbong (Corbolan, 72.), Borg, Emerson, Bjelicsics – Elionay (N. Krsztics, 72.), Prsa, Nenov (Eder, 59.), Camenzuli – Jonny (Montebello, 59.), S. Paintsil.Vezetőedző: Luciano Zauri
FTC:
Dibusz – Makreckis (Wingo, 57.), S. Mmaee, I. Cissé (Knoester, 66.), C. Ramírez (Pászka, 78.) – Sigér, Ben Romdan (Owusu, 57.) – Abu Fani (Nguen, 66.) – Zachariassen, Varga B., Adama Traoré.Vezetőedző: Máté Csaba
Gólszerző: Montebello (89.), ill. Abu Fani (3.), Zachariassen (51.), Varga B. (53., 56., 65.), Owusu (90.)

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik