El: A magyar futballnak ezek lehet, hogy rekordok, de... – Csercseszov

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 23:55
null
Csercseszov nem hazudtolta meg önmagát a sajtótájékoztatón (Fotó: Mirkó István)
A Ferencváros az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában 2–1-re legyőzte a Crvena zvezdát. Sztanyiszlav Csercseszov a meccs után azt hangsúlyozta, csak a következő két mérkőzéssel hajlandó foglalkozni.

Sztanyiszlav Csercseszovot először is azzal szembesítettük a sajtótájékoztatón, mennyi rekordot ért el, írt át ezen a meccsen a csapattal. 2020 óta először kezdett négy magyar játékos a Ferencvárosban nemzetközi kupameccsen, először nyert magyar csapat három meccset csoportkörben és került nagyon közel a továbbjutáshoz.

A magyar futball számára lehet, hogy ezek rekordok, de a Dinamo Moszkvával hat meccset is nyertem már a csoportkörben. Játékosként és edzőként is sok mindent elértem. De én nem tudom különválasztani magam a csapattól. Mindent együtt érünk el, és nem tudunk a rekordokkal foglalkozni. Az előttünk álló két nehéz meccsről kell beszélnünk” – tekintett előre a meccs utáni értékelésében Sztanyiszlav Csercseszov, de azért elárulta, min múlt a mostani győzelem.

Nem csak fociznunk kellett. Olyan mentalitással kellett játszanunk, ami ezt az eredményt kihozza. Szerencsétlen gólt kaptunk, de csapatként fel tudtunk ebből állni és reagálni, ez volt a mai meccs kulcsa. Dibusz Dénes nagyon jól végezte a dolgát, ezért tartjuk ők. Az más lett volna, ha gólt is lő, de így „csak” a munkáját végezte” – fogalmazott viccesen Csercseszov Dibusz utolsó pillanatban bemutatott nagy védése kapcsán.

A szakember kifejtette, a csapat egyik ereje abban áll, hogy mindig tudják pótolni a hiányzókat is, mert mindig van, akit be tud vetni akkor is, ha valaki kényszerből kiesik.


EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
H-CSOPORT

Ferencváros–Crvena zvezda (szerb) 2–1 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 20 675 néző. Vezette: Stefanski (lengyel)
FTC: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Besic (Esiti, 81.) – A. Traoré, Zachariassen, Gojak (Nguen, 66.) – R. Mmaee (Boli, 90+4.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljics, Erakovics, Dragovic (Milunovics, 82.), Rodics – Sz. Mitrovics, S. Sanogo (Kangwa, 27.), G. Kanga (Mijatovics, 82.), Ivanics – Katai (Bukari, 61.), Pesics. Vezetőedző: Milos Milojevics
Gólszerző: Zachariassen (23.), S. Mmaee (61.), ill. Sz. Mitrovics (55.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik