El: az MU 3 év alatt többet költött, mint az Ajax a története során

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 14:39
Óriási a kontraszt az Európa-liga döntőjére készülő Manchester United és az Ajax költekezése között: a „vörös ördögök” sosem szégyelltek órási összegeket áldozni új igazolásokra, míg holland riválisuk sokkal inkább a fiatalok kinevelésében, és azok jó áron történő értékesítésében hisz.

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ
20.45:
Ajax–Manchester United (Tv: Digi Sport1, RTL II) EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ
20.45:
Ajax–Manchester United (Tv: Digi Sport1, RTL II)

A világ legnagyobb klubjai közül kettő szerda este megmérkőzik egymással Stockholmban, azonban az átigazolási piacon hatalmas a kontraszt köztük. A Manchester United az elmúlt három év alatt többet (455 millió font) költött átigazolásokra, mint az Ajax a II. világháború vége óta (379 millió font).

 

Paul Pogba 89.3 millió font, Angel Di María 59.7 millió font, Anthony Martial 36 millió font: ezek voltak a „vörös ördögök” legnagyobb költekezései 2014 óta.

Ellenben az Ajax sosem költött 14 millió font feletti összeget játékosra története során, viszont hatalmas profitot szerzett olyan jelenlegi világklasszisok eladásával, mint Zlatan Ibrahimovic vagy Luis Suárez. A maga 13.8 millió fontos árával Miralem Szulejmani a holland csapat történetének legdrágább igazolása, míg a 2016–2017-es érkezők közül David Neres és Hakim Zijes megszerzése került kicsivel többe, mint 10 millió font.

Az elmúlt szezonban az MU bevétele 515 millió font volt, ami hétszer több, mint az amszterdamiaké. Ez is aláhúzza, hogy a két klub között mekkora anyagi szakadék van manapság. Az Ajax széles körben intelligens üzleti klubként ismert, amely szinte minden átigazolási időszakot profittal zár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik