FTC: az UEFA félreértheti, változott a „szívtől az égig”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.25. 17:52
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján, a fradi.hu-n tájékoztatta szurkolóit a legfontosabb tudnivalókról a holland Go Ahead Eagles elleni idegenbeli Európa-liga-selejtező kapcsán.

A Ferencváros Hollandiában kezdi meg az Európa-liga-szereplését, a másodosztályú Go Ahead Eagles Emmenben fogadja a zöld-fehéreket. Az összecsapást a Duna Televízió sugározza élőben, 19.45-től. A zárt kapus visszavágót július 9-én 20.30 órakorrendezik az új Üllői úti stadionban.

A fradi.hu beszámolója szerint a hollandok elleni mérkőzésre szóló jegyek névre szólóak, vásárlásuk csak szurkolói kártyával érvényes.

„A mérkőzésre csak a transzparens@fradi.hu e-mail címre 2015.06.29. hétfő 16:00 óráig eljuttatott, engedélyezett molinó vihető be, valamint felirat nélküli, piros-fehér-zöld (nemzeti színű) vagy zöld-fehér molinó, illetve zászló.

A behozott molinókon semmilyen obszcén, kirekesztő, politikai, sporttal nem összefüggő tartalom nem jelenhet meg, ahogy a FARE (Football Against Racism in Europe) szervezet által tiltottnak minősített szimbólumok sem.

A nézőtéren tartózkodjon minden trágár, kirekesztő, más népet, nemzetet hátrányosan megkülönböztető, obszcén, politikai megnyilvánulástól.

A Ferencvárosi Torna Club szurkolói között széles körben ismert, úgynevezett „szívtől az égig” koreográfia csak két kézzel, bal és jobb kézzel egyszerre végezhető! Kérjük, kerüljenek minden olyan kézmozdulatot, amelyet az UEFA náci karlendítésnek értelmezhet.

Tilos pirotechnikai eszközt, illetve hanggránátot bevinni a stadionba!

A szabályokat megszegő nézők súlyos anyagi és erkölcsi kárt okoznak klubunknak, és kockáztatják, hogy az UEFA további zárt kapus mérkőzésekre bünteti az FTC-t” – olvasható a zöld-fehérek hivatalos honlapján.

EURÓPA-LIGA SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

20.00: Go Ahead Eagles (holland)–FERENCVÁROS (Tv: Duna)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik