El: visszafogottan bizakodik az FTC horvát ellenfele

Vágólapra másolva!
2014.07.17. 09:24
A Ferencváros a Rijekával találkozik a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörében, és a csütörtöki, első mérkőzésen házigazda horvátok bizakodnak ugyan, de azt is roppant visszafogottan.

„Igazi kupahangulatban zajlik majd a találkozó, és ugyan az első meccset vívjuk itthon, a kupában két találkozón kell olyan teljesítményt nyújtanunk, amely a továbbjutáshoz szükséges" – nyilatkozta Matjaz Kek, a Rijeka vezetőedzője.Matjaz Kek, a Rijeka vezetőedzője.

Otthonában a Rijeka biztosan a támadásokat erőlteti majd, hiszen a Dinamo Zagreb elleni Szuperkupa-győzelem is azt sugallja: hazai pályán az együttes igencsak karakteres játékra képes. (Múlt pénteken Miral Samardzic és Moiés góljával 2–1-re nyertek a fiumei stadionban a bajnoki címvédő ellen.)

„Az európai futball ismét Rijekába költözött, s úgy vélem, hazai környezetben abszolút favoritok vagyunk – mondta Ivan Tomecak, a horvát védelem egyik oszlopa. – Ugyanakkor azzal is tisztában kell lennünk, hogy ha nem a legjobb teljesítményünket nyújtjuk, az bizony visszaüthet."

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

(a magyar érdekeltségű mérkőzések)
Liteksz Lovecs (bolgár)–DIÓSGYŐRI VTK 19.45 (élőben az NSO-n!)
GYŐRI ETO–IFK Göteborg (svéd) 20 óra (Tv: M2 – élőben az NSO-n!)
HNK Rijeka (horvát)–FERENCVÁROS 20.30 (Tv: Duna – élőben az NSO-n!)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik