Ekl: Pokol vár ránk? Mi éppen a szaloniki pokolból jövünk – José Luis Mendilibar

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 19:06
Az Olympiakosz Pireusz áll a ferencvárosi pokol elébe (Fotó: Koncz Márton)
Megtartotta az Olympiakosz Pireusz a Ferencváros elleni Ekl-rájátszás visszavágója előtti sajtótájékoztatóját, amelyen José Luis Mendilibar vezetőedző mellett David Carmo válaszolt az újságírói kérdésekre.

 

José Luis Mendilibar, az Olympiakosz Pireusz vezetőedzője a következőket mondta:

„Jó emlékeim vannak Budapestről, hiszen tavaly itt nyertem a Sevillával Európa-ligát. De most erre a meccsre koncentrálunk, ez most a legfontosabb számunkra. Az első meccs nagyon nehéz első félidőt hozott nekünk, most jobban kell kezdenünk. Rendkívül el fog szomorítani, ha a Ferencváros tölt több időt a mi térfelünkön. Egygólos előnnyel vágunk neki a visszavágónak, de ez biztos nem lesz elég a továbbjutáshoz, gólt kell szereznünk. Felkészültünk a mérkőzésre, minden bizonnyal lesz változtatás a csapat összeállításán, de erről most többet nem mondanék, majd holnap meglátják.”

Reagált arra is, hogy Dejan Sztankovics azt kérte a Ferencváros szurkolóitól, teremtsenek poklot a Groupama Arénában.

„Mi éppen a szaloniki pokolból jövünk, egészen jó eredménnyel. A telt ház biztosan segíteni fogja a hazai csapatot, de minket sem fog hátráltatni, mert szeretünk sok ember előtt játszani.”

 

David Carmo, az Olympiakosz portugál védője így vélekedett a visszavágó előtt:

„Már megszoktuk, hogy nyomás alatt játszunk, mindent bele fogunk adni. Három meccset játszottunk egy héten belül, de úgy gondolom, jobb ilyen ritmusban játszani, tele vagyunk energiával. Van most egy napunk pihenni, ez jót fog tenni. A sok meccs magabiztossá tesz minket, folyamatosan fejlődünk, és mindent megteszünk azért most is, hogy nyerjünk.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Csütörtök, 21.00: FERENCVÁROS–OLYMPIAKOSZ (görög) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Budapest, Groupama Aréna. Vezeti: Clément Turpin (francia)
Az első mérkőzésen:  0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik