Vívó-vb: a harmadik helyért küzdhet a női tőrválogatott

Vágólapra másolva!
2015.07.19. 12:21
A vasárnapi egy győzelem és egy vereség után a bronzéremért mérkőzhet a magyar női tőrválogatott a moszkvai vívó-világbajnokság záró napján.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia összeállítású együttes a németek szombati legyőzésével jutott be a legjobb nyolc közé, ahol vasárnap reggel a világranglistán harmadik amerikaiakkal csapott össze. A magyarok – akik a rangsorban a 11. helyet foglalják el – nem foglalkoztak az erőviszonyokkal, bátran és jól vívtak, ennek eredményeként pedig elődöntősök lettek.

Az összecsapás nagy részében fej fej mellett haladt a két együttes, nyolc párharc után 32:31 állt a táblán a magyarok javára.

Ekkor Mohamed ment fel a pástra Lee Kieferrel szemben, és remek vívással simán nyert. Az első tust a világranglistán negyedik amerikai adta, de aztán az idén Eb-bronzérmes magyar tőröző sokkal pontosabb volt. Szép akciókkal tíztusos különbséget harcolt ki a végéig. Mohamed egyébként az előző két asszójában is jobb volt ellenfelénél, és összességében 15-tel több találatot adott, mint amennyit kapott. Knapek mínusz eggyel, Varga mínusz néggyel zárt.

A döntőbe kerülésért a címvédő és ranglista-második olaszok következtek, akik a papírformát igazolva simán győztek, mégpedig úgy, hogy minden asszót ők nyertek. A nemzetközi szövetség internetes közvetítéséből úgy tűnt, a magyarok az erőviszonyokat figyelembe véve némileg tartalékolnak a bronzmérkőzésre, amelyre az oroszokkal szemben alulmaradt franciák ellen kerül sor 14.15-tõl. Az olasz válogatott mind a négy tagja a világranglista első 16 helyezettje között van, s közülük Elisa Di Francisca az első, Arianna Errigo pedig a második.

VÍVÓ-VB (MOSZKVA)
NŐI TŐR, CSAPAT
NEGYEDDÖNTŐ

Oroszország–Lengyelország 45:38
Franciaország–Dél-Korea 45:41
Magyarország–Egyesült Államok 45:35
Olaszország–Japán 45:25
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Franciaország 45:41
Olaszország–Magyarország 45:18
SZOMBATON VÍVTÁK
A 16 KÖZÖTT

Magyarország–Németország 45:39

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik