Vívás: Szilágyi Áron népszerűsíti saját sportágát

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 16:53
null
Szilágyi Áron minél több gyermekhez el akarja juttatni a vívás szépségét (Fotó: MDSZ)
A vívás népszerűsítésre a Vasas SC és a Magyar Diáksport Szövetség 30 órás pedagógus-továbbképzést indított el.

 

A legeredményesebb hazai sportág, a vívás népszerűsítésére a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Vasas SC elindította „A vívás oktatásának módszertani alapjai az iskolában” című 30 órás pedagógus-továbbképzését. A két szervezet képviseletében Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Balogh Gábor, az MDSZ elnöke, korábbi olimpiai ezüstérmes öttusázó bemutató vívást tartottak a sportklub pasaréti központjában, ahol mind párbajtőrben, mind kardvívásban összemérték erejüket.

A háromnapos, ingyenes képzés során a résztvevő pedagógusok elsajátíthatják a sportág oktatásának alapjait azzal a céllal, hogy minél több gyermek már az általános iskolában az alsó tagozaton, a mindennapos testnevelés keretein belül megismerkedhessen a vívás sportággal.

A program első ütemében a Közép-Magyarországi régió: Budapest és Pest megye pedagógusait szólítjuk meg, összesen 50 pedagógust, a képzés országos kiterjesztése a későbbiekben várható. A programot népszerűsítő, kardozó Szilágyi Áron először a kardozás alapjait mutatta meg az öttusázóként párbajtőrvívásban jártas Balogh Gábornak. Ezt követően egy ötös asszót vívtak egymással, amely 5:2-re végződött a háromszoros olimpiai bajnok javára. Balogh Gábor a kard fegyvernemben is kihívta ellenfelét, amelyben egy találatot szintén sikerült bevinnie Szilágyi Áron öt tusával szemben.

Nagyon fontos számomra, hogy ennek a gyönyörű sportágnak az alapjait minél több gyermekhez eljuttassuk, amelyre az iskolákban van a legszélesebb lehetőségünk. Ezért kerestük meg a Magyar Diáksport Szövetséget, hogy segítségükkel elérjük az érdeklődő pedagógusokat, akik reményeim szerint rengeteg iskolásnak bemutatják majd a vívás szépségeit, és ezzel az utánpótlásunk is bővülni fog” – mondta el a háromszoros olimpiai bajnok kardozó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik