Torna: Hidvégi és Kardos utazhat a riói tesztversenyre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 17:59
Kovács István, a magyar férfi tornászválogatott szövetségi kapitánya kijelölte a riói előolimpiai tesztversenyre utazó magyar küldöttséget: Hidvégi Vid és Kardos Botond indulhat az olimpiai kvóta megszerzéséért.

Hidvégi Vid a 2015-ös világbajnokságon nyújtott teljesítményével, Kardos Botond pedig a hazai válogatóverseny megnyerésével érdemelte ki az indulási jogot. A tartalék Babos Ádám.

„Szinte azonos tudású versenyzőkről van szó, így nehéz volt megjósolni, ki szerepel a legeredményesebben, fontos volt, hogy ki, milyen napot fog ki. Őszintén szólva, nem számítottam Kardos Botondra, mert még nem voltak teljesen készek az elemei, mégis be tudta ezeket mutatni. Arra azonban számítani lehetett, ha jó formában lesz, akkor megelőzi a többieket, mivel elegáns, technikás tornász, a kivitele jobb, mint a tesztversenyért harcba szálló többi versenyzőnek.A linzi csapatversenyen elért eredményt csak akkor vettem volna figyelembe a jelölésnél, ha minimális a különbség, és csak századok döntenek. Hidvégi mellett most Kardos utazhat Rióba, de Babos Ádám is végig készül tartalékként, illetve a többiek is edzenek, hiszen mindenkinek megvan a maga feladata, mivel májusban Európa-bajnokság lesz” – indokolta döntését Kovács István.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik