Evezés: tucatnyi magyar indulhat a világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2022.09.05. 13:49
null
Pétervári-Molnár Bendegúz (Fotó: Tumbász Hédi)
Hét egységben tizenkét magyar evezős vesz részt a racicei világbajnokságon, melyet szeptember 17. és 25. között rendeznek meg – számolt be róla az MTI.

Molnár Dezső szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: az épeknél egy női és öt férfi egységet indítanak majd a vb-n – ezek közül öt szerepel az olimpiai programban –, míg a paraevezősöknél egyedül Pető Zsolt képviseli a magyar színeket, aki a paralimpiai PR1 egypárban küzd majd.

Férfi egypárban a riói és tokiói olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz indul, aki a királyszámban tavaly tizedik helyen zárta az ötkarikás játékokat, miként augusztus közepén a müncheni Európa-bajnokságot is.

A kontinensbajnoksághoz képest változatlan összetételben szerepelnek majd a magyarok a ketteseknél (Simon Béla, Juhász Adrián), illetve a könnyűsúlyúaknál kétpárban (Galambos Péter, Tamás Bence) és kettesben (Szabó Bence, Furkó Kálmán). Utóbbiban – amely nem szerepel az olimpiai programban – a magyar hajó megvédte Eb-címét.

Galambos Péter (Fotó: Czucz Bálint)
Galambos Péter (Fotó: Czucz Bálint)

A férfi kétpárban viszont változás történt: Bácskai Máté párja az Eb-n Szabó Márton volt, a vb-n viszont ismét Ács Kristóf lesz.

A kapitány kifejtette: egyedül a női kétpár esetében volt szükség többkörös egyeztetésre az edzőbizottsággal, de végül támogatást nyert az előterjesztése, így a kontinensbajnokságon a várakozásoktól elmaradóan teljesített, csupán a 13., utolsó Krémer Eszter és Preil Vivien is készülhet a csehországi viadalra.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik