Erősport: az ország legerősebb egészségügyise, rendőre és tűzoltója egymás ellen

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 17:15
null
Rendkívül népes mezőny jött össze a Prémium Liga 2021-es idényének selejtezőjén (Fotó: Prémium Média & Sport Management)
Mészáros Dávid nyerte meg a CESA (Közép-európai Erősember-szervezet) Prémium Ligájának selejtezőjét Sárbogárdon. A nyolc korábban kiosztott hely után további négy plusz ketten (tartalékok) szerezhettek kvalifikációt a 2021-es sorozatba. Mészáros mellett ez Borovszky Norbertnek, Somogyi Dávidnak és Boros Szabolcsnak, valamint Trencsányi Patriknak és Makai Renátónak sikerült – számolt be róla a Prémium Média közleménye.

 

 

Az már eddig is biztos volt, hogy a címvédő Juhász Péter, valamint az előző idényekben rendre kiemelkedően teljesítő Molnár Zsolt, Boros Adrián, Losonczi Imre, Dezső Martin, Hegedűs Ádám, Gadó András és Kovács Ferenc ott lesz a 2021-es Prémium Liga-kupasorozat mezőnyében. Szombaton, Sárbogárdon 23 induló mérettette meg magát a selejtezőben, hogy a még kiadó helyek valamelyikét megszerezze.

A jelentkezőknek előbb egy 8.5 tonnás kamiont kellett elhúzniuk, majd vegyesnyomásban mérettettek meg. A harmadik, a sikeres és sikertelen kísérletek arányát látva igazán embert próbáló szám a 380 kilogrammos traktorkerék-forgatás volt. A napot lengő- és koffercipelés, egy Range Rover terepjáró minél többszöri felhúzása, majd a kőgolyósor pakolása zárta.

Mészáros Dávid, a selejtező nyertese (Fotó: Prémium Média & Sport Management)
Mészáros Dávid, a selejtező nyertese (Fotó: Prémium Média & Sport Management)

A nap legjobb teljesítményét Mészáros Dávid nyújtotta, aki összesen 129.5 pontot ért el a feladatok során. Nagy csatában, de végül második helyen zárt Borovszky Róbert (126 pont), míg a harmadik Somogyi Dávid lett (120 pont). A dobogóról lemaradt, de a biztos kvalifikációval vigasztalódhat még a 112 pontos Boros Szabolcs, míg tartalékversenyzői helyet szerzett magának az 5. Trencsányi Patrik és a 6. Makai Renátó – kettejük között csupán fél pont döntött.

„A többéves munkánk, amit a sportág érdekében végeztünk kezdi meghozni a gyümölcsét– értékelte a selejtezőt Botka István, a Prémium Média sportmenedzsere.– Rendkívüli erők mozdultak meg úgy fél éve a sportágban, melyek új utakat nyitottak meg. 23-an jelentkeztek a négy szabad helyre: ekkora érdeklődést nem tapasztaltunk korábban.”

A Prémium Liga 2021-es idénye több szempontból is érdekesnek ígérkezik, mint a szervezők kiemelték, a selejtezővel eldőlt, hogy egy sorozatban versenyez majd az ország legerősebb tűzoltója – a háromszoros magyar bajnok Juhász Péter –, a legerősebb rendőre – Somogyi Dávid –, valamint egészségügyi dolgozója – a sárbogárdi selejtezőt megnyerő Mészáros Dávid.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik