Darts: Úgy éreztem, helyem van a PL-ben – Michael Smith

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 11:08
null
Michael Smith szeretett volna bekerülni a Premier League-mezőnybe, de már a pozitívumokra koncentrál (Fotó: AFP, archív)
Három év után ismét kimaradt a Premier League mezőnyéből Michael Smith. Az angol dartsos a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában ennek ellenére azt mondta, hogy úgy érzi, helye lett volna a sorozatban. A ligából való kimaradás mellett az elmúlt évről is beszélt és elmondta, hogy várja már a szurkolók visszatérését.

 

„Nagyon rosszul éreztem magam, hogy nem kerültem be, ezt számos alkalommal elmondtam már. Úgy érzem, hogy a Premier League-ben lett volna a helyem. Ezzel természetesen nem tiszteletlen akarok lenni azzal a tíz játékossal szemben, akik ott vannak (illetve már csak voltak, mert Rob Cross és a címvédő Glen Durrant már kiesett – a szerk.), de én úgy éreztem, hogy előttük járok” – mondta a Sky Sportsnak adott interjújában Michael Smith.

Az angol dartsos ennek ellenére próbál a pozitívumokra koncentrálni. Az interjúban elmondta többek között, hogy így több időt tölthet otthon a gyerekeivel, valamint foglalkozhat a házimunkával és az állatok gondozásával is.

„Elfoglalt vagyok így is, de ha a Premier League-ben játszanék, akkor nem tudnék ezekkel a dolgokkal foglalkozni. Van negyvennyolc keltetőnk, hat tyúkunk, négy kínai libánk és mindemellett hét pulykánk és húsz kacsánk – folytatta gondolatait az otthoni tevékenységéről a dartsos. – Élvezem ezt is. Mielőtt életbe léptek a lezárások, örültem, ha négy-öt hétvégét otthon tölthettem. Nehéz volt, hogy alkalmanként csak három napot tölthettem el a gyerekekkel.”

A dartsról úgy nyilatkozott, hogy szereti, de amikor belép az otthonukba, akkor a sport kívül marad, hiszen otthon ő apa, valamint férj. Elmondta emellett, hogy amikor otthon van és éppen akkor zajlik a világbajnokság, akkor nem követik a televízióban, hiszen nem néznek otthon dartsot. Természetesen hozzátette, hogy amikor ő játszik, azt a felesége, valamint a gyerekei is megnézik.

„Nem gyakorlok otthon. Sosem volt dartstáblám a házamban, mindig a szüleim kocsmájában gyakoroltam” – folytatta gondolatait az angol dartsos.

Smith az interjú végén elmondta, nagyon szereti a nézőket, akiknek a segítségével sokkal magabiztosabb a dobásaiban.

„Ezért is játszom ezt a játékot. Amikor Dublinban kilencnyilast dobtam, akkor tízezer ember üvöltött egyszerre. Amikor viszont nincsenek nézők, akkor valaki megnyom egy gombot, hogy mesterséges szurkolás jöjjön létre, ez viszont nem ugyanolyan érzés” – mondta el a Sky Sportsnak Michael Smith.

A sportoló első trófeáját 2021-ben a Players Championship-sorozat 10. állomásán hódította el a hétvégén, a döntőben 8–5-re győzte le Ross Smitht.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik