Darts PL: brékparádé az Anderson–Taylor meccsen; Wright-gála

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.02. 22:43
null
Nyolc bréket és döntetlent hozott Gary Anderson és Phil Taylor összecsapása (Fotó: Twitter)
Nyolc bréket és döntetlent hozott Gary Anderson és Phil Taylor összecsapása a darts Premier League ötödik állomásán, Exeterben. Peter Wright egészen pazar játékkal 7–2-re legyőzte Adrian Lewist – a skót 119.5-ös átlaggal zárt!

Dave Chisnall–Raymond van Barneveld

A Klaasen ellen sima vereséget szenvedő Chisnall a várakozásokkal ellentétben nagyon simán legyőzte a rossz napot kifogó Barneveldet. Az angol mindössze két leget engedélyezett ellenfelének, az utolsó játékban majdnem a kilenc nyilas kiszálló is összejött, hét hibátlan nyíl után azonban hibázott – így is megnyerte csütörtöki első meccsét (7–2).

Jelle Klaasen–Kim Huybrechts

Izgalmas összecsapást és döntetlent hozott a holland-belga párharc. Két bréket követően sokáig mindketten hozták saját kezdésüket, 4–3-nál azonban Klaasen elvette ellenfeléét, majd sajátját hozva karnyújtásnyira került a győzelemtől. Nem jött össze neki, Huybrechts innen is fel tudott állni, és egy nagyszerű 12 nyilas (három 140-es kör) kiszállóval ikszre mentette a mérkőzést (6–6).

Gary Anderson–Phil Taylor

Nem okozott csalódást a játéknap leginkább várt összecsapása, amely izgalmas meccset és brékparádét hozott. Taylor rögtön elvette ellenfele kezdését, nem tett azonban másként Anderson sem – mindketten harmadik nyilukat használták ki.

Ezután mindketten hozták saját játékukat, utána viszont Taylor szép kiszállóval ismét előnybe került. Nem tudta kihasználni a bréket, az angol hibája után Anderson azonnal visszavette az elveszített leget (3–3).

A következő két játék a skótról szólt, azt követően azonban kulcsfontosságú pillanatban hibázott, így Taylor brékelt. Hatalmas lavinát indított el ezzel, a következő három leget nem tudta hozni az éppen kezdő játékos – pedig Anderson lezárhatta volna a meccset, de nem jött össze neki a 100 feletti kiszálló (6–5).

Az utolsó játékot hozta Taylor, így legalább a veretlenségét megtartotta a nyolc (!) bréket hozó nagyszerű mérkőzésen (6–6).

Adrian Lewis–Peter Wright

Hét hibátlan nyíllal kezdett Lewis, utána azonban három lehetőségéből egyet sem használt ki, így Wright került előnybe. Az angol rögtön visszabrékelt, ezt követően azonban belelendült Wright. A skót egészen szenzációsan játszott, végül 119.5-ös átlaggal (!) – a valaha volt második legmagasabb tévés meccsen – zárt, és valósággal kiütötte a kétszeres világbajnokot – tegyük hozzá, Lewis is jól játszott (2–7).

Wright 125-ről is kiszállt


James Wade–Dave Chisnall

A játéknap utolsó mérkőzésén Michael van Gerwen hátsérülése miatt ismét Chisnall lépet tábla elé. Wade ellen jobban megszenvedett, 5–4-es hátrányban is volt, de 7–5-re fordított, így két győzelemmel zárta a napot (5–7).

DARTS PREMIER LEAGUE
5. ÁLLOMÁS, EXETER

Dave Chisnall (angol)–Raymond van Barneveld (holland) 7–2
Jelle Klaasen (holland)–Kim Huybrechts (belga) 6–6
Gary Anderson (skót)–Phil Taylor (angol) 6–6
Adrian Lewis (angol)–Peter Wright (skót) 2–7
James Wade (angol)–Dave Chisnall (angol) 5–7

AZ ÁLLÁS


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik