Csupasport: Spartan-versenyző harca a koronavírussal

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.04.25. 17:55
Címkék
Marossy Gergely személyi edző, kosárlabdaedző és játékvezető, a hazai Spartan-mozgalom egyik fontos alakja hónapokkal a koronavírust követően is egészségi problémákkal küzd, és példájával igyekszik segíteni a sportolóknak.

Marossy Gergely személyi edző, Spartan-versenyző (a magyar válogatott csapatkapitánya), kosárlabdaedző és játékvezető az előírásokat pontosan betartva tért vissza a mozgáshoz, miután átesett a koronavírus-fertőzésen. A maradványtünetek hónapokkal később kezdték megkeseríteni a mindennapjait.

„Decemberben teljes szívdiagnosztikán estem át terheléses EKG-val, szívultrahanggal, vérvétellel, és azt mondták, két hét pihenés, két hét mozgás alacsony pulzuson, és rendben vagyok. Ezt be is tartottam – mondta Marossy Gergely a Csupasportnak. – Aztán március közepén robbant a bomba… Az első jeleket a játékvezetés során észleltem, meccsek után néha azt éreztem, kissé szúr a szívem.”

Otthon, tévénézés közben „szállt el” 180/100-asra a vérnyomása, teljesen ki volt pirosodva. Először azt hitte, lázas, aztán kért egy vérnyomásmérőt… Marossy Gergely tanulságos történetét elolvashatják a Csupasporton, ahol megismerkedhetnek a 72 éves japán Sirakava Takesivel is, aki amellett, hogy a rizsföldjén dolgozik, épp most döntötte meg korosztálya fekvenyomó-világrekordját 122 kilóval.

Fogalmazzunk úgy, hogy jól tartja magát…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik